Istražite prirodne ljepote, zavučene kutke i povijesni Šibenik uz Smart Travel! 1-dnevni izlet autobusom na relaciji Skradin - NP Krka - Šibenik..za samo 254 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Doživite ljepote čarobnih slapova rijeke Krke, prirodnog i krškog fenomena, koji će Vas oduševiti prirodnim i kulturnim ljepotama i ostaviti Vas bez teksta...Kupon vrijedi isključivo za datum 23.05.2020.

PROGRAM PUTOVANJA:


Okupljanje grupe u 05.20h na Trgu S. Radića 1, ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, polazak prema DALMACIJI. Slijedi ugodna vožnja autocestom kroz LIKU i sjevernu DALMACIJU, sve do čarobnog dalmatinskog bisera - SKRADINA

 

Maleni i slikovit gradić, smješten je na mjestu gdje rijeka Krka ljubi Jadransko more. Skradin je romantičan i maleni mediteranski grad, koji oduševljava svojim uskim popločenim ulicama, mediteranskim duhom i vrhunskom gastronomijom. Cijela gradska jezgra zaštićeni je spomenik kulture, a skriva predivne građevine koje potječu većinom iz 18. i 19. stoljeća. Kraća šetnja gradićem i slobodno vrijeme za kavu i doručak. 


Okupljanje grupe i odlazak prema NP KRKA, točnije do ulaza LOZOVAC. NP Slapovi Krke, prirodni i krški fenomen, najviše je poznat po svojih 7 sedrenih slapova, no može se pohvaliti i bogatim kulturnim nasljeđem! Nacionalnim parkom je proglašen 24. siječnja 1985. godine, dok su pojedini djelovi parka pod zaštitom još od 1948. godine. Obuhvaća područje rijeke KRKE koja izvire u podnožju DINARE, no nacionalni park počinje nešto južnije, dva kilometra nizvodno od KNINA, a osim rijeke Krke park obuhvaća i donji tok rijeke ČIKOLE. Posebno je zanimljivo ušće rijeke Krke - estuarij, koji se proteže na čak 23,5 km: od SKRADINA pa sve do TVRĐAVE SV. NIKOLE.. Zajednička šetnja za samostalno istraživanje i uživanje u ljepotama Parka, ručak, kavu, kupnju suvenira…. NAPOMENA: RAZGLED SUKLADNO VREMENSKIM UVJETIMA! 


Okupljanje grupe, ukrcaj u autobus i odlazak prema ŠIBENIKU, Krešimirovom grad, najstarijem hrvatskom samorodnom grad na Jadranu. Mediteranski ugođaj vijugavih i uskih šibenskih ulica, koje se spuštaju prema gradskoj luci, gradu daju posebni ugođaj. Od vremena hrvatskog narodnog kralja Krešimira, koji je gradu dao povelju 1066. godine, ovdje je tijekom stoljeća stvarana srednjovjekovna gradska jezgra kojom su dominirale četvrti Grad, Dolac i Gorica, a grad se kasnije proširio prema jugu i zapadu.. Nad gradom dominiraju srednjovjekovne tvrđave koje su smještene na istaknutim uzvisinama, kao što je tvrđava tvrđava SV. IVANA i ŠUBIČEVAC, dok se na ulazu u kanal SV. ANTE nalazi tvrđava SV. NIKOLE koja predstavlja jedan od najjačih fortifikacijskih utvrda na našoj obali, te je upisana na UNESCO-v potpis zaštićene svjetske baštine. U srednjem vijeku grad je bio značajno središte, dao je Hrvatskoj niz uglednika, znanstvenika i umjetnika, ali je dao i veliki broj antropogenih spomenika od kojih posebno ističemo kamenu ljepoticu - katedralu SV. JAKOVA, remek djelo koje je zbog svojih iznimnih vrijednosti 2000. godine uvršteno pod zaštitu UNESCO - a. Podignuta je na južnoj strani GLAVNOG GRADSKOG TRGA, na mjestu gdje je nekoć stalajala romanička crkva SV. JAKOVA. Razgled grada u pratnji lokalnog gradskog vodiča, nakon čega slijedi kraće slobodno vrijeme za individualne programe. 

Prepuni dojmova, krenuti ćemo prema ZAGREBU. Ugodna vožnja autocestom, uz kraća zaustavljanja prema potrebi grupe, a povratak na mjesto polaska se očekuje u večernjim satima.