Tradicija naših starih, regija tambure i vina! Upoznajte Slavoniju uz Smart Travel 1-dnevni izletom busom te obiđite Vukovar, Ilok i Iločke vinske podrume za samo 239 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Jednodnevni izlet u regiju koja će Vas očarati zlatnim poljima, gostoljubivim domaćinima, bogatom kulturom i lokalnim specijalitetima…Kupon vrijedi isključivo za odabrani datum: 16.05.2020


PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe u 06.00h na Trgu S. Radića 1, ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, polazak u 06.15h prema SLAVONIJI, regiji koja se ponosi svojom tradicijom koja se već stoljećima prenosi sa koljena na koljeno, koja će Vas očarati svojim zlatnim poljima, gostoljubivim domaćinima i lokalnim specijalitetima kao što su čobanac ili fiš paprikaš… 
Ugodna vožnja Slavonijom do SRIJEMA, točnije do VUKOVARA, gdje ćemo otići u razgled grada sa lokalnim vodičem, a potom slijedi odlazak do MUZEJA VUČEDOLSKE KULTURE, koji se zbog svog značaja može svrstati u prvi red arheoloških parkova. Nalazi se podno naselja na kojem se najintezivniji život odvijao u kasnom 4. i za vrijeme 3. tisućljeća prije Krista, i na kojem je pronađena slavna Vučedolska golubica / Jarebica, jedan od važnih dokaza koji je svjedok naseljenosti ovog područja… Svaka prostorija muzeja tematski je određena i posjetitelju pruža uvid u prošlost ovog područja: nastanak kulture, dolazak Indoeuropljana, način života i bavljenje poljoprivredom, izgled vučedolske kuće, stari zanati i sl. Muzej će Vam prikazati doseg civilizacije od prije nekoliko tisuća godina, čija je kultura bila izuzetno napredna te se proširila na čak 13 europskih država u kojima je pronađeno ukupno 160-ak lokaliteta! Razgled muzeja u pratnji kustosa (nadoplata na licu mjesta). 
Nakon razgleda muzeja, prepuni dojmova krećemo prema ILOKU, kraljevskom gradu koji je sve tajne dobre kapljice otkrio još u antičkom dobu, a vinogradarstvo pretvorio u pravu umjetnost zahvaljujući plemićkoj obitelji Odescalchi. Ovaj stari kraljevski grad se ponosno uzdiže iznad DUNAVA, okružen obroncima Fruške gore i slikovitim vinogradima. Srednjovjekovna jezgra Iloka svjedoči o njegovoj dugoj povijesti te je jedan od najvećih urbano - fortifikacijskih kompleksa na području Podunavlja. Jedna od zanimljivosti Iloka je što su vinski podrumi smješteni u samom naselju, tako da se u svakoj ulici nalazi barem po jedna vinarija - podrum dok se vinogradi nalaze na okolnim brežuljcima… Posjet Iloku i priču o vinu i vinogradima ćemo zaokružiti odlaskom u atraktivne STARE ILOČKE PODRUME, koje su izgradili kneževi Odescalchi tijekom 16. i 17. stoljeća. Ovdje ćete imati priliku kušati i kupiti neke od poznatih sorti (graševina, chardonnay, bijeli pinot, rajnski rizling,…), a najpoznatija sorta po kojoj je Ilok poznat je Traminac, koji se služio na engleskom kraljevskom dvoru prilikom krunidbe engleske kraljice Elizabete II. 
Nakon upoznavanja tajni podruma, uživanja u srijemskim specijalitetima i upoznavanja ljepota Iloka, okupljanje grupe i odlazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja prema Zagrebu, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Doazak na mjesto polaska je planiran u večernjim satima.