Slatki izlet u Sloveniji s Autoturist Parkom! Uživajte u jednodnevnom putovanju na najljepše slovensko jezero BLED i Festival čokolade u Radovljici s uključenim prijevozom iz Zagreba!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Dođite na najveći čokoladni događaj u Sloveniji - u Radovljicu i kušajte čokoladu u raznim oblicima i okusima, a uz šetnju, vožnju brodićem i guštanje tradicionalne kremšnite uronite u proljetne ljepote jezera Bleda! Kupon vrijedi za 1 osobu i isključivo za nedjelju 19.04.2020.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa u 7:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje u smjeru graničnog prijelaza te dalje kroz Dolenjsku prema Gorenjskoj Sloveniji. 

Dolazak u BLED, najljepše i najpoznatije slovensko jezero. Slobodno vrijeme za šetnju, odlazak na Bledski grad ili vožnju bledskom pletnom, tradicionalnim čamcem, na Bledski otok uz posjet baroknoj crkvi sv. Marije s odlično sačuvanim freskama te prilikom da zazvonite za sreću i ispunjenje želja! Mi preporučamo da svakako kušate tradicionalnu bledsku slasticu – kremnu rezinu! 

U dogovoreno vrijeme odlazak u obližnji slovenski gradić RADOVLJICA, čarobno i bajkovito mjesto prepuno šarmantnih uličica i starih, vrlo vjerno restauriranih kuća koje nalikuju na kazališne kulise. Stari grad Radovljica jedna je od najbolje očuvanih gradskih struktura u Sloveniji, a svaki njegov kutak odiše poviješću i priča zanimljive priče iz prošlosti. Ovaj vikend u Radovljici se održava poznati FESTIVAL ČOKOLADE na kojemu će svoje slatke proizvode predstaviti brojni proizvođači čokolade iz Slovenije, kao i oni iz inozemstva! Radovljica postaje slatki grad, a upravo je čokolada i njegov simbol jer odavde potječe poznata slovenska čokolada "Gorenjka"!

Svi čokoladni proizvodi mogu se degustirati (degustacija nije besplatna), a one koji Vam se najviše svide svojim ukusom, možete i kupiti te ponijeti kao suvenir. Radovljica je poznata i po dugoj tradiciji izrade medenjaka i licitarskih srca. Na gradskom trgu Linhart nalazi se restoran Licitar koji svojim originalnim izgledom i duhom srednjovjekovne gostionice svakog svog gosta vraća u nekadašnji život Radovljice. 

U podrumu gostionice nalazi se mini tvornica licitara, drevnog suvenira ovog gradića, a od nasmijanih majstora možete uživo naučiti izraditi licitar ili ga jednostavno kupiti kao tradicionalni suvenir! Isto tako preporučamo i posjet Muzeju pčelarstva, koji svojim posjetiteljima priča o pčelama, proizvodnji iz davnina, ali i današnjem tretmanu hranjivih i ljekovitih pčelinjih proizvoda. 

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme te polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto dolaska je predviđen u večernjim satima.