Uravnotežen spoj odmora i morskih radosti! Otkrijte blago Korčule na 3 dana i 2 noćenja za dvoje u apartmanu Ville Teuta Korčula*** na par koraka od mora, uz parking i korištenje bicikla, samo 739 kn!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ako se želite odmoriti, uživati na plaži, moru i osjetiti čari otoka Korčule uz ugodan osjećaj koji obećava užitak svima onima koji vole u opuštajuće večere! Kupon se može iskoristiti isključivo od 15.05. do 06.06.2020.

Villa Teuta Korčula

Villa-apartmani Teuta su novoizgrađeni apatmani koji se nalaze u Žrnovskoj Banji koja je udaljena 3 km od starog grada Korčule na otoku Korčula.
Villa je smještena na udaljenosti 150 metara od plaže i mora i sastoji se od 6 luksuzno opremljenih apartmana s prekrasnim pogledom na more i poluotok Pelješac. Ispred vile je prekrasna terasa sa pogledom na more i mediteranski vrt gdje se možete opustiti u bojama različitih biljaka, cvijeća i mediteranskih mirisa. Ispred kuće imamo osiguran besplatan parking bez rezervacije.


Naši apartmani nude smještaj za odmor za obitelji ili grupe prijatelja za 28 ljudi koji traže ekskluzivne smještajne objekte sa udobnim unutarnjim i vanjskim sadržajima. Nudimo vam izvrsnu bazu za potpuno otkrivanje unutarnjih ljepota grada Korčule i njegove lokalne kulture. Samo koraci od plaže, lijepih terasa i balkona s pogledom na more, u blizini grada, povijesnih i prirodnih atrakcija, još dovoljno daleko od gradske buke, Villa Teuta je idealno mjesto za opuštanje, romantičan i avanturistički odmor u Hrvatskoj. 


Smještaj

Svi apartmani imaju natkrivenu terasu sa pogledom na more i prostorom za sjedenje, besplatan WiFi, satelitsku TV ravnog ekrana, klima uređaj sa sistemom hlađenje/grijanje, potpuno opremljenu kuhinju sa perilicom posuđa, pećnicom, pločom za kuhanje, tosterom i frižiderom sa zamrzivačem.


Otok Korčula

Otok je bio naseljen još u pretpovijesti. Najstariji nalazi su starijeg kamenog doba, u Veloj spili. Prema legendi, otok je bio naseljen od strane trojanskog junaka Antenora u 12. stoljeću prije Krista, koji je također poznat kao osnivač grada Padove. Drugi val ljudskih naseljenika su bili Iliri. 


Korčula je bila grčka kolonija zvana Korkyra Melaina, zatim ilirska i rimska zvana Corcyra Nigra, pa zatim bizantsko i naposlijetku slavensko naselje. U 10. stoljeću u sastavu je Neretvanske kneževine, zatim priznaje vlast Zahumlja, Mlečana i hrvatsko-ugarskog kralja. 


Smatra se da se na Korčuli rodio Marko Polo 1254. Početkom 15. stoljeća Korčula je bila pod vlašću Dubrovačke Republike, a od 1420. do 1797. pod Venecijom. Od 1797. do 1805. je pod Austrijom, da bi je 1806. osvojio Napoleon i Francuzi, sve do 1815. kada je opet bila pod Austrijom.