Uz Smart Travel provedite čaroban dan u Puli, doživite veličanstvenu Arenu i oduševite se očaravajućim ljepotama NP Brijuni uz prijevoz autobusom iz Zagreba...225kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi isključivo za odabrani termin putovanja: 01.05.; 20.06.2020.! Okupljanje grupe u 05.45h na Trgu S. Radića 1, ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba. -OTKAZANO ZBOG PANDEMIJE!

PROGRAM PUTOVANJA:

Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, polazak u 06.00h prema PULI. Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Dolazak u Pulu, grad koji jebio naseljen još 1000. godine prije Krista. Jedna od najpoznatijih gradskih znamenitosti je čuveni rimski Amfiteatar ili Arena. Sagrađen je u 1. stoljeću i po veličini je šesti amfiteatar u svijetu. U rimsko je doba služio za održavanje krvavih borbi gladijatora, dok danas služi prvenstveno kao pozornica za razne kulturne događaje, dok se u prostorijama ispod same Arene nalazi muzej u kojem se mogu vidjeti eksponati iz antičkog doba... 


Na samom ulazu u glavnu gradsku ulicu nalazi se Slavoluk obitelji Sergi koji je poslužio kao inspiracija mnogim umjetnicima, a među njima ističemo svakako Michelangela, dok se na kraju ulice nalaze glavni gradski trg Forum i Augustov hram. Pokraj Arheološkog muzeja mogu se vidjeti ostaci Malog rimskog carstva... Nakon upoznavanja ljepota grada uz lokalnog turističkog vodiča, slobodno vrijeme za kavu. Okupljanje grupe i odlazak prema FAŽANI, gdje ćemo se ukrcati u turistički brod i uputiti prema BRIJUNIMA, NACIONALNOM PARKU koji se sastoji od 14 otoka i otočića, od čega su najveći VELIKI i MALI BRIJUN. 


Slijedi razgled otoka i uživanje u brijunskom krajobrazu s autohtonim raslinjem, mediteranskom makijom, livadama na kojima bezbrižno pasu jeleni lopatari i mufloni: obilazak otoka turističkim vlakom u trajanju od cca sat vremena i upoznavanje s bogatom poviješću otočja koji pamti život najvedih kopnenih gmazova prije 120 milijuna godina i traje u neprekinutom slijedu do danas. Slobodno vrijeme za individualne programe i kupnju suvenira. Okupljanje grupe i polazak brodom prema Fažani. Ukrcaj u autobus i polazak prema mjestu polaska. Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. 


Povratak na mjesto polaska previđen je u večernjim satima.