Provedite proljeće na moru! Izaberite 3 dana/2 noćenja ili 8 dana/7 noćenja s Polupansionom za 2 osobe u apartmanima ili sobama u Sv. Filipu i Jakovu ili Biogradu na Moru već od 650 kn!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Izaberite broj noćenja i smještaj u Sv. Filipu i Jakovu ili Biogradu za idealan proljetni odmor na moru! Kupon vrijedi od 15.03. do 13.06.2020.

Smještaj je organiziran u slijedećim objektima - KLIKNITE na naziv objekta i otkrijte više!

Gordana, Sv. Filip i Jakov

Nina, sv. Filip i Jakov 

Pansion Jelena, Biograd

Vila "E", Biograd

Kuća Sanja, Biograd

Sveti Filip i Jakov

Na obali Pašmanskog kanala, okružen povijesnim gradom Zadrom i kraljevskim gradom Biogradom, smjestilo se slikovito mjesto Sv. Filip i Jakov.

Sv. Filip i Jakov je poznat po nekadašnjim ljetnikovcima i perivojima zadarskih plemića od kojih je i danas poznat onaj obitelji Borelli. Zahvaljujući obitelji Borelli turizam u Sv. Filipu i Jakovu ima povijesne korijene budući da dva parka i ljetnikovci gdje je obitelj ugošćavala prijatelje i poznanike, uglednike onog doba, predstavljaju preteču današnjim vikendicama i turističkim objektima.

Danas je Sv. Filip i Jakov spoj veličanstvene dalmatinske prirode; okrenut moru koje mu daje svoju mističnost i ljepotu a u zaleđu ga čuvaju prostranstva bogate zemlje. Spoj je to kulturne baštine i modernog načina života – mjesto ljubaznih žitelja.

Vrijedno je istaknuti sljedeće spomenike arhitekture:

- Park Borelli kao spomenik parkovne arhitekture u jezgri naselja

- Ostaci Benediktinskog dvora na Rogovu, pregrađenog na tri razine

- Kuća Borelli sa Arboretumom koji je zaštićena prirodna baština

Biograd na Moru, grad i luka u sjevernoj Dalmaciji, nalazi se 28 km južno od Zadra, prema popisu iz 2011. godine ima 5.569 stanovnika. Nalazi se na glavnoj magistralnoj cesti Zadar - Split (M2, E65). Osim po svojem kulturnom i povijesnom naslijeđu, Biograd je također poznat po lijepim plažama, slikovitim uvalama i raznim smještajnim pogodnostima. U gradu postoji mnogo restorana s ponudom specijaliteta domaće i međunarodne kuhinje.

Prosječna temperatura zraka u siječnju je 7 °C a u srpnju 24.5 °C.

U neposrednoj blizini nalaze se tri Nacionalna parka: Paklenica, Kornatski arhipelag i Krka, kao i Parkovi prirode Telaščica i Vransko jezero, najveće jezero u Hrvatskoj, bogato slatkovodnom ribom.

Turistički razvoj Biograda počeo je između dva svjetska rata. Prvi gosti, Česi, počeli su dolaziti u Biograd tijekom 1920-tih. Prvi hotel sagrađen je 1935. na mjestu današnjeg hotela Ilirija.