Čisti užitak opuštanja! Odaberite između klasične, sportske ili medicinske masaže u trajanju od 45 min i 15 min refleksologije ruku ili stopala u Prana studiju u Zagrebu za samo 99 kn!

5 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Konačno opustite svoje tijelo i duh uz masažu po svom guštu... Izaberite klasičnu, sportsku ili medicinsku masažu u trajanju od 45 minuta uz koju Vas očekuje i 15 min refleksologije ruku ili stopala! Kupon vrijedi do 20.07.2020.

Klasična masaža

Klasična masaža dovodi do osjećaja opuštenosti i ugode i posjeduje opće smirujuće djelovanje. Često se koristi i kod sportaša, kao zagrijavajuću tehniku i pripremu osobe za jače tehnike, odnosno za sportsku masažu. Odlična je za opuštanje napetosti u mišićima i vraćanje energije nakon ozljeda. Ovom tehnikom temperatura tijela se povisuje za 2-3 stupnja, dolazi do poboljšanja cirkulacije, ne samo u površinskim dijelovima, već i na potkožno tkivo i mišiće, te dolazi do hiperemije tih dijelova. Poboljšava se opskrba kisikom i hranjivim tvarima, te se pojačava izlučivanje vode iz tijela i stimulira imunitet.

Sportska masaža

Sportska masaža ima jedan primarni cilj – ubrzati oporavak mišića od fizičkog napora. To čini koristeći smanjenje mišićnog tonusa, koji se prirodno povećava unutar treninga, te poboljšanje cirkulacije, naročito one kapilarne.

Za razliku od uobičajenog mišljenja, ova tehnika ne mora nužno biti izrazito jakog intenziteta, nego se fokus stavlja na individualne potrebe na kojem se primjenjuje masaža. Kako se tijekom izvođenja vježbi u mišićima događaju mikro-traume mišićnih vlakana, koja dovode do upala i bolova, sportska masaža je najbolji način ubrzavanja oporavka mišića. Sportska masaža nakon aktivnosti pridonosi uklanjanju štetnih tvari iz organizma, te svojim učinkom relaksacije mišića i smanjenjem količine mliječne kiseline u tijelu, doprinosi bržem oporavku nakon sportski aktivnosti. Ovom tehnikom mogu se sanirati manje ozljede mišićnog tkiva, ali i prevenirati moguće ozljede. Kako se masažom pospješuje dotok krvi u mišićno tkivo, potiče se izmjena tvari, te brža apsorpcija hranjivih tvari potrebnih za brži oporavak mišića nakon treninga. 

Medicinska masaža

Jedna je od najučinkovitijih metoda koja je prvenstveno namijenjena rješavanju raznih fizičkih komplikacija, od bolova u vratu i leđima, trncima u rukama, problema s kralježnicom, upalom mišića i živaca, glavobolja, migrena, istegnuća, stanja nakon operacija i ozljeda, dišnih problema i slično. Neophodna za uspješno i potpuno prirodno liječenje išijasa. Masaža ima cilj liječenja ili ublažavanja bolnih stanja, što se postiže intenziviranjem kapilarne cirkulacije tretiranog područja, boljom opskrbom kisikom, ubrzanjem metabolizma, smanjenjem mišićnog tonusa, itd…

Refleksologija 

Refleksologijom se obrađuju i točke na zglobovima i dlanovima, a rjeđe na ušima i licu. Ova tehnika stara je preko 3000 godina, a prvi su je koristili Kinezi i Egipćani. Kineska medicina smatra da uravnotežuje Qi – životnu energiju koja teče kroz kanale u tijelu. Današnja je refleksologija utemeljena na zonskoj terapiji, koju je razvila stručnjakinja za masažu Eunice Ingham tridesetih godina prošloga stoljeća. Ona je otkrila da pritiskanjem stopala može djelovati na čitavo tijelo pacijenata. U zonskoj je terapiji tijelo podijeljeno na deset energetskih zona, koje okomito prolaze tijelom i završavaju u stopalima. Obrađujući refleksne točke u određenim zonama, možete stimulirati sve dijelove tijela.