PodržimoNaše

Istražite ljepote zelenog srca Hrvatske ovog ljeta! Upoznajte se s nacionalnim blagom Risnjaka, Fužina i spilje Vrelo uz Smart Travel, otiđite na jednodnevni izlet busom za samo 129 kn/osobi!

2 prodanaMožete kupovati i dalje!
Super cijena 129 kn
Uštedi još 7 KN
Na ovu ponudu ostvarujete dodatnih 7 KN uštede koje će se pri plaćanju skinuti s Vašeg Osiguraj.me popusta. Newsletter i Osiguraj.me popusti se ne mogu kombinirati. Kliknite na ikonicu kao bi saznali na koji način ostvariti ove popuste.
Kupi

Kupon vrijedi isključivo za jedan od polazaka: 13.06., 11.07.2020.!

PROGRAM PUTOVANJA:


Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba, Trg S. Radića 1 u 07.15h. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak u 07.30h prema GORSKOM KOTARU uz kraća zaustavljanja putem zbog odmora. 


Vožnja gorskim djelom Hrvatske, sve do CRNOG LUGA, ulaza u NP RISNJAK, gdje ćemo se sastati sa lokalnim vodičem te zajedno obići POUČNU STAZU LESKA - jedan od prvih objekata takve vrste u Hrvatskoj; staza je projektirana i izvedena tako da je svakom posjetiocu omogućeno da je samostalno prijeđe. Niz prelijepih prirodnih i kulturnih detalja, protežu se na svega 4,5 km dužine staze, i prava su prilika za upoznavanje prirode i sadržaja ovog nacionalnog parka. 


Predah nakon razgleda parka i vožnja do FUŽINA, naselja smještenog u središnjem djelu Gorskog Kotara, okruženog slikovitim obroncima i stoljetnim šumama. Odlazak prema ŠPILJI VRELO i razgled u pratnji stručnog vodiča. Špilja je otkrivena slučajno pedesetih godina prošloga stoljeća prilikom izgradnje akumulacijskog jezera BAJER. Starost joj se procjenjuje na 3,5 - 4 milijuna godina. Iako je dugačka samo 300 metara, izuzetno je lijepa i bogata špiljskim ukrasima, a posebnu vrijednost daje joj voda - na samo pedesetak metara nalazi se prekrasan gorski izvor, jezero i ponor koji je čine posebno atraktivnom. 


Nakon razgleda, slijedi slobodno vrijeme za ručak, vožnju jezerom, šetnju uz jezero BAJER, za kavu ili pak kolač. 


Okupljanje grupe i dogovoreno vrijeme i polazak za Zagreb u kasnijim poslijepodnevnim satima. Dolazak u Zagreb u večernjim satima, do 20h.