Doživite jedinstvenu ljepotu Kranjske gore: oduševite se Martuljkovim slapovima, otkrijte zašto se Zelenci zovu tako i za kraj uživajte u ljepoti jezera Jasna... Odaberite jedan od ponuđenih termina! Kupon vrijedi isključivo za odabrani datum: 27.06.(RASPRODANO!), 25.07.(OTKAZANO!), 29.08., 26.09.2020.!

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba u 05.50 sati. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, slijedi polazak prema Sloveniji u 06.00h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju , uz kraća zaustavljanja putem radi odmora, sve do KRANJSKE GORE, poznatog skijališta i izletišta u Sloveniji.


Prvo ćemo posjetiti GOZD MARTULJEK, slikovito mjesto u kojem se nalaze biseri Julijskih Alpi: dva slapa, Donji i Gornji Martuljkovi slapovi. Cijelo područje Martuljkove skupine zajedno s poznatim Martuljkovim slapovima proglašeno je 1981. nacionalnim parkom i dio je Triglavskoga nacionalnog parka. Slijedi šetnja do Donjeg Slapa koji se nalazi na 850 metara n/v, u pratnji voditelja putovanja. Slap visine 30 metara će Vas oduševiti, i kratko ćemo se zaustaviti za slikanje.


Potom ćemo nastaviti našu šetnju sve do kolibe ''Ingotova koča'', u kojem ćemo napraviti pauzu za kavu i kraći odmor. Slijedi nastavak šetnje, sve do Gornjeg Slapa koji se spušta sa 110 metara visoke stijene (NAPOMENA: strmi put, nije preporučljivo za osobe slabije tjelesne kondicije).


Povratak u autobus i odlazak prema ZELENCIMA, prirodnog rezervata koji se nalazi na samoj granici triju država: Slovenije, Italije i Austrije. Oduševiti će Vas svojom smaragdnozelenom bojom, a upravo je radi boje ovom jezeru s močvarom nadjenuto ime Zelenci. Posebna zanimljivost je da se preko zime ne ledi, odnosno temperatura jezera tokom cijele godine iznosi 6 stupnjeva.



Okupljanje grupe i odlazak prema jezeru JASNA, umjetnom jezeru kojeg tvore dva manja jezera uz ušće potoka Velike i Male Pišnce.

Slobodno vrijeme za šetnu i fotografiranje pokraj brončanog kipa kozoroga. Okupljanje grupe i polazak prema Kranjskoj gori, omiljenoj destinaciji ljubitelja zimskih sportova. Kraće slobodno vrijeme za kavu i kupnju suvenira. Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu. Ugodna vožnja autobusom kroz Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.