Istražite grad bogate povijesti i dobre zabave: BUDVU! Svijet Putovanja Vas vodi ovog ljeta na 8 dana/ 7 noćenja s doručkom u Hotelu Mediteraneo 3* i uključen prijevoz busom, super cijena!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Budva je biser crnogorskog primorja koji ima bogatu povijest i tradiciju, a može se pohvaliti i vrhunskom hranom, kvalitetnim vinom te dinamičnim noćnim životom. Odaberite vrstu smještaja u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj sobi! Kupon vrijedi isključivo za odabrani datum polaska: 18.07., 25.07., 01.08. i 08.08.2020.! Polasci su otkazani!

Smještajni objekti su centralno orijentirani odnosno nalaze se svega nekoliko minuta hoda od popularne Slovenske plaže. Ostvarujete 7 noćenja u hotelu Mediteraneo*** u Budvi (u trokrevetnoj sobi ili dvokrevetnoj sobi, ovisno o odabranoj opciji) + doručak švedski stol.

PROGRAM PUTOVANJA: 

1. dan 25.07./ 01.08./ 08.08.; subota: ZAGREB – BUDVA
Polazak iz Zagreba s Autobusnog kolodvora u 01:00 h. Slijedi vožnja autobusom u smjeru Dalmacije, uz usputna stajanja putem radi odmora. Po dolasku u Budvu, smještaj u hotel. Noćenje. 

2.– 7. dan: BUDVA
Slobodno vrijeme za odmor i zabavu po vlastitom izboru. Usluga noćenje, doručak.

8. dan. 01.08./ 08.08./ 18.08.; subota: BUDVA – ZAGREB
Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Hrvatskoj. Vožnja uz kraće pauze za odmor i osvježenje. Dolazak u Zagreb očekuje se u kasnijim večernjim satima.


SMJEŠTAJ:
Hotel Mediteran s smješten je u Bečićima, 2 km od Starog grada u Budvi, a nudi privatnu plažu s ležaljkama i suncobranima. U sklopu objekta, gostima su na raspolaganju spa centar, Vodeni park i nekoliko bazena. Elegantno uređene sobe uključuju namješten balkon, klima-uređaj, mini bar i besplatni pristup Internetu. Iz većine soba pruža se panoramski pogled na more. Gosti mogu besplatno uživati u golemom vodenom toboganu i vanjskim bazenima u hotelskom Vodenom parku

Budva

Bogata ponuda restorana i diskoteka sigurno je jedan od razloga za posjet. No osim toga, Budva se može pohvaliti bogatom povijesti i mnoštvom dokaza o postojanju grada još prije 2500 godina.
Stara Budva privlači pažnju svojim položajem. Postojeća utvrđenja Budve iz vremena mletačke vlasti samo podsjećaju na srednjovjekovnu tvrđavu, a u temeljima su im ostaci helenističkih i srednjovjekovnih zidina. Budva ima zidine koje okružuju gotovo cjelokupnu gradsku jezgru, koja obuhvaća uske uličice i male trgove – pijacete. Stari dio Budve krase piloni – kapije antičke Budve koje datiraju iz 6 st. Pr.Krista te ostaci antičke nekropole sa izuzetno bogatim očuvanim  arheološkim nalazima, rimski kapiteli, rimski i ranokršćanski mozaici, rimske terme, srednjovjekovne zidine sa Citadelom. U ranom srednjem vijeku, Budva je Bizantski grad, sa grčkom vojnom posadom.


Mlečani nisu zauzimali velike posjede odjednom, već su strpljivim i dugotrajnim radom na terenu pridobijali ‘kuću po kuću’. Do 1435. godine su srpskoj despotovini u primorju Zete oduzeli sve osim Bara i Budve. Nakon pada Srpske despotovine pod tursku vlast, 1439. godine, takvo stanje su iskoristili Mleci i preduhitrivši Turke, do 1443. godine zauzimaju cio obalski pojas Donje Zete, od Bojane do Kotora. Tako su pod njihovu vlast pali i gradovi Ulcinj, Bar i Budva. Posle pada Mletačke republike, U Budvi posjetioce očekuju ostaci arhitekture ranokršćanske bazilike sa kraja 5. stoljeća, katedralna crkva Svetog Ivana, koja svoje porijeklo vezuje za 7. stoljeće, crkva Santa Maria in Punta iz 840. godine, u kojoj se, također u ljetnjim mjesecima, odvija bogat kulturni, likovni i muzički program, crkva Svetog Save Osvećenog iz 12. stoljeća, ostaci crkve Santa Marija de Kastelo na Citadeli (12 -14. stoljeće) i crkva Svete Trojice iz 1804. godine, ispred koje se nalazi grob poznatog književnog velikana, Budvanina Stefana Mitrova Ljubiše (1824-1878). 


Posebna znamenitost, svetinja i zaštitnica grada Budve je ikona sa predstavom Bogorodice sa Hristom, ili tzv. “Budvanska Gospa”, koja potiče sa kraja 19. vijeka. Budva je atraktivno crnogorsko ljetovalište koje raspolaže sa 16 prekrasnih plaža u svojoj okolini, od kojih 8 budvanskih plaža ima plavu zastavicu za čistoću vode – prestižno međunarodno priznanje za kvalitetu i standard usluge i sadržaja ponude na plaži.