Panturist Vas vodi ovog ljeta na top destinacije! Uživajte na Makarskoj rivijeri, Sarajevu i Mostaru na 8 dana/ 7 noćenja s Polupansionom u hotelu Labinec 3* + prijevoz busom, samo 2449 kn/ osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uključen je polupansion sa švedskim stolom (doručak i večera) u depadansama Hotela Labineca 3*, boravišna prstojba, razgled Mostara i Sarajeva u pratnji vodiča, voditelj putovanja tijekom cijelog putovanja! Kupon vrijedi isključivo za polazak 31.07.2020.!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan, 31.07.2020., petak: 
Polazak autobusom iz Osijeka (autobusni kolodvor) u 22:00h, iz Đakova (autobusni kolodvor) u 22:45, iz Slavonskog Broda (parking Plodine) u 23:30h, iz Požege (autobusni kolodvor) u 22:30h (prijevoz do Slavonskog Broda i priključenje putnika grupi. 

2. dan, 01.08.2020., subota: MOSTAR – MAKARSKA
Vožnja kroz BiH uz kraća zaustavljanja radi odmora. U prijepodnevnim satima dolazak u MOSTAR, grad smješten na obalama rijeke Neretve. Kraći razgled grada, zanimljivog po svojim uskim kamenim uličicama, a simbol grada je Stari most izgrađen davne 1566. godine, upisan na popis svjetske baštine UNESCO-a 2005. godine.


Šetnja uz gradske znamenitosti: Bulevar; Sinagoga; Kriva ćuprija - mali most (prototip Starog mosta); Tabačica džamija; Hamam; Stari  Most; Kujundžiluk; Koski mehmed pašina džamija; Turska kuća; Karadžozbegova džamija.. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe, šetnju, fotografiranje, te predlažemo odlazak u jednu od poznatih ćevabdžinica na ćevapčiće u somunu s kajmakom, pitu zeljanicu i kiselo mlijeko. Nastavak vožnje u smjeru Makarske rivijere. Dolazak u Gradac u kasnim poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Večera, noćenje.

Smještaj je u hotelu Labinec 3* u Gradacu: dvokrevetne sobe s mogućnošću trećeg pomoćnog ležaja, balkon, u glavnoj zgradi, pogled more, balkon, klima, kada/WC, SAT TV, telefon, sušilo za kosu, mini bar, 10 m od šljunčane plaže.

3. dan, 02.08.2020., nedjelja: fakultativni izlet u MAKARSKU
Doručak. Predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u Makarsku (uz doplatu u agenciji). Šetnja gradićem smještenim podno planine Biokovo i razgled glavnih znamenitosti: crkva Sv. Marka na glavnom gradskom trgu iz 18.st, ulica Kalelarga, riva. Prema želji posjet Malakološkom muzeju (uz doplatu na licu mjesta) Franjevačkog samostana u kojem možete vidjeti više od 3000 primjeraka izloženih školjaka iz Jadranskog mora, ali i brojne vrste tropskih i suptropskih mora, koje su i najprivlačnijih boja i oblika među svim školjkama. 


Slijedi posjet marijanskom svetištu VEPRIC, nastalo 1908. godine po uzoru na pećinu Gospe Lurdske u Lourdesu. Slobodno vrijeme za kupanje, šetnju uz more. U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u Gradac. Večera. Noćenje.

4. dan, 03.08.2020., ponedjeljak: fakultativni poludnevni izlet u METKOVIĆ - FOTO SAFARI DELTOM NERETVE 
Doručak. Predlažemo poludnevni fakultativni izlet i foto safari deltom Neretve (uz doplatu u agenciji). Odlazak autobusom do METKOVIĆA. Ukrcaj na neretvanske lađe, vožnja kroz kanale i rukavce uz razgledavanje bogate flore i faune neretvanske močvare, jedine delte Hrvatske uz posjet Neretvanskoj kući. 


Ručak u Neretvanskoj kući. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

5. dan, 04.08.2020., utorak: fakultativni cjelodnevni izlet u TROGIR i SPLIT 
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u TROGIR i SPLIT (uz doplatu u agenciji).


 Razgled TROGIRA, grada pod zaštitom UNESCO-a: Gradska loža, crkvica Sv. Sebastijana, Palača Ćipiko, Katedrala Sv. Lovre s portalom majstora Radovana iz 1240.g, Kula sv. Marka, tvrđava Kamerlengo iz 15.st, Glorijet, Riznica i Samostan sv. Dominika… Slijedi posjet SPLITU, „najlipšem gradu na svitu“, koji je nastao iz palače rimskog cara Dioklecijana, jedne od najbolje očuvanih i impresivnijih građevina rimskog doba u Europi. 


Razgled najpoznatijih znamenitosti: Dioklecijanova palača, Zlatna vrata, koja su u rimskim vremenima vodila do Salone i koje je smio koristiti samo car i njegova obitelj, najuža ulica u gradu „Pusti me proć“, Jupiterov hram, Vestibul,  Peristil – nekoć središnji carski trg, Katedrala Sv. Dujma s monumentalnim vratnicama A. Buvine. Peristil. Ne propustite "za sreću" i ispunjenje želja dotaknuti nožni prst grandioznog kipa Grgura Ninskog, rada velikog hrvatskog kipara Ivana Meštrovića. Predlažemo posjet Dioklecijanovim podrumima (uz doplatu na licu mjesta), koji su nekoć služili kao skladište za svakodnevne potrebe stanovnika Palače, a danas su jedna od najvećih splitskih turističkih atrakcija u kojoj su snimljene scene popularne serije“ Igra prijestolja“. Povratak u hotel, večera, noćenje.

6. dan, 05.08.2020., srijeda: fakultativni cjelodnevni izlet u TRSTENO I DUBROVNIK
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u TRSTENO I DUBROVNIK (uz doplatu u agenciji). Prvo ćemo posjetiti Trsteno, maleno primorsko mjesto poznato po svojoj bogatoj povijesti i prirodnoj ljepoti. Arboretum Trsteno najstariji je arboretum na svijetu i jedini arboretum na hrvatskoj obali. 


Odlazak u Dubrovnik, grad – muzej, čija je stara jezgra pod UNESCO-ovom zaštitom: Vrata od Pila, Stradun, Knežev dvor, Crkva sv. Vlaha, Palača Sponza, Orlandov stup te brojne renesansne i romaničke crkve te gradske uličice. Predlažemo Gradskim zidinama (uz doplatu), jednom od najuščuvanijih fortifikacijskih sustava u Europi, dužine 1940 metara, a sastoji se od 5 tvrđava te 16 kula i bastiona. 


Predlažemo posjet Tvrđavi LOVRIJENAC (uz doplatu), simbolu opstojnosti i slobode grada. Povratak u hotel. Večera, noćenje.

7. dan, 06.08.2020., četvrtak: MAKARSKA – fakultativno izlet brodom na otoke Hvar i Brač (posjet Jelsi i Bolu, uz ručak na brodu)
Doručak. Predlažemo fakultativni cjelodnevni izlet brodom na otok Brač i Hvar (uz doplatu u agenciji). Vožnja brodom (cca 2h) do Jelse na Hvaru. 


Šetnja kamenim uličicama i prelijepom šetnicom uz more te kraće slobodno vrijeme za osvježenje, kavu, sladoled... Ukrcaj na brod, ručak (izbor između ribe, mesa ili vege-menija) i nastavak vožnje ka otoku Braču (cca 1h). Po dolasku šetnja do plaže Zlatni rat, najpoznatije jadranske plaže, čiji se oblik mijenja tijekom godine ovisno o snazi i smjeru vjetra i morskih struja. Slobodno vrijeme za kupanje, šetnju Bolom te povratak brodom u Gradac. Večera, noćenje.

8. dan, 07.08.2020., petak: GRADAC
Slobodan dan na bazi polupansiona za vlastite sadržaje.

9. dan, 08.08.2020., subota: SARAJEVO
Raniji doručak i odjava iz hotela. Vožnja preko Imotskog i Jablanice u smjeru SARAJEVA. Obilazak grada i njegovih znamenitosti: Inat kuća, Vijećnica, Kazandžiluk, Sebilja, Sarači i Moriča Han, Stara pravoslavna crkva, Begova džamija, Latinska ćuprija, muzej Franza Ferdinanda, Gazi-Husrefbegov bezistan, Jevrejska Sinagoga, katolička Katedrala. 


Ne propustite otići na poznate sarajevske ćevape. Nastavak vožnje u smjeru Zenice, Sl. Šamca i Osijeka, uz dolazak u Hrvatsku u kasnim noćnim satima.