SPEKTAKULARNO!!! Adrenalinska zabava - iz zraka istražite ljepote Hrvatske! LET letjelicom GYROCOPTEROM Croatia u trajanju od 15 minuta za samo 345 kn/ osobi!

12 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Dotaknite oblake i pogledajte Zemlju iz druge perspektive: IZ ZRAKA! Poletite toliko visoko da Vam svi zavide! Ponuda se može koristiti u periodu do 16.08. vikendima ili po dogovoru!

Let gyrocopterom je nešto novo, drugačije, uzbudljivo i sigurno za mlade i starije, naše buduće članove!

Nudimo svima da dožive svu ljepotu prekrasnog krajolika Hrvatskog zagorja iz ptičje perspektive uživajući u polaganom i sigurnom letu koji će vas sigurno ostaviti bez daha!


Gyrocopter u hrvatskom prijevodu Žirokopter, mješanac je aviona i helikoptera,
otvorenog tipa letjelica koja nudi drugačiji način leta, mi znamo zašto ptice pjevaju! 


LET GYROCOPTEROM UKLJUČUJE: godišnju članarinu u Aeroklubu GYRO-CRO, let gyrocopterom sa iskusnim pilotom, upoznavanje sa gyrocopterom i osnovama leta.


Pri vožnji na tlu i pri polijetanju ima osobine aviona, a u letu ima osobine i performanse helikoptera!
Gyrocopter nije osobito osjetljiv na turbulencije iz razloga što se vrhovi rotora kreću brzinom od 700 km/h kroz zrak, te mu ne smetaju naleti vjetra od 70 km/h.
Iz tog razloga i u teškim vremenskim uvjetima sigurno je ploviti sa Gyrocopterom.


Uvjeti za let: nema dobne granice, mogu letjeti djeca uz pismenu suglasnost roditelja, min visina 140 cm, max težina cca 100 kg (+/-), udobna odjeća i čvrsta obuća (ravne cipele ili tenisice). Termini su uobičajno subotom i nedjeljom od 10:00h. Adresa je: letimo sa Aerodroma ZABOK - GUBAŠEVO.


POVIJEST:
1920 španjolac Juan de la Cierva izumio prvi Gyrocopter koji je nazvao Autogiro.
Nakon što je preživio pad sa avionom bombašem krenuo je u potragu za zrakoplovom koji nema prekid protoka zračne struje (stalling), tako da se ne može srušiti.


Nakon godina eksperimentiranja, napokon je izumio prethodnika današnjeg gyrocoptera, koji u slučaju kvara pogona / motora lagano plovi prema zemlji, baš kao sjeme javora.
U filmu "Mad Max 2" i u filmu Jamesa Bonda "You only live twice" gyrocopter je stekao svjetsku pozornost.


Posebnu pozornost stekao je kad je Sean Connery manevrirao "Little Nelly" na azijskom otoku. Za razliku od našeg gyrocoptera, Little Nelly imala je dva plamena bacača, dvije rakete i strojnice u prednjem djelu, te se dala spremit u samo četiri kofera. No te dodatke mi nemamo, njih smo izostavili. ;)

Korištenje kupona je uvjetovano prethodnom rezervacijom na e mail ak.gyrocro@gmail.com ili telefonom na +385 (0) 91 919 3493, uz KOD kupona.