Očarajte se biserom Alpi! Upoznajte slikovite slapove i jezera u Kranjskoj Gori i Soči sa Smart Travelom na 2 dana/ 1 noćenje u hotelu 3* s Polupansionom + prijevoz busom, samo 680 kn/ osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Doživite jedinstvenu ljepotu Kranjske gore i doline rijeke Soče oduševite se Martuljkovim slapovima, otkrijte zašto se Zelenci zovu tako, uživajte u ljepoti jezera Jasna i oduševite se Tolminskim koritom i kristalno plavom bojom rijeke Soče… Kupon vrijedi isključivo za termin polaska: 29.08. - 30.08.20.!

PROGRAM PUTOVANJA:
1. dan: ZAGREB - KRANJSKA GORA
Okupljanje grupe na autobusnom kolodvoru Zagrebu (peron 502 - 506) u 06.30 sati. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, slijedi polazak prema Sloveniji u 06.45h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju , uz kraća zaustavljanja putem radi odmora, sve do KRANJSKE GORE, poznatog skijališta i izletišta u Sloveniji. 


Prvo ćemo posjetiti GOZD MARTULJEK, slikovito mjesto u kojem se nalaze biseri Julijskih Alpi: dva slapa, Donji i Gornji Martuljkovi slapovi. Cijelo područje Martuljkove skupine zajedno s poznatim Martuljkovim slapovima proglašeno je 1981. nacionalnim parkom i dio je Triglavskoga nacionalnog parka. 
Slijedi šetnja do Donjeg Slapa koji se nalazi na 850 metara n/v, u pratnji voditelja putovanja. Slap visine 30 metara će Vas oduševiti, i kratko ćemo se zaustaviti za slikanje. 


Potom ćemo nastaviti našu šetnju sve do kolibe "Ingotova koča", u kojem ćemo napraviti pauzu za kavu i kraći odmor. Slijedi nastavak šetnje, sve do Gornjeg Slapa koji se spušta sa 110 metara visoke stijene (NAPOMENA: malo strmiji put). 


Povratak u autobus i odlazak prema ZELENCIMA, prirodnog rezervata koji se nalazi na samoj granici triju država: Slovenije, Italije i Austrije. Oduševiti će Vas svojom smaragdnozelenom bojom, a upravo je radi boje ovom jezeru s močvarom nadjenuto ime Zelenci. Posebna zanimljivost je da se preko zime ne ledi, odnosno tempertaura jezera tokom cijele godine iznosi 6 stupnjeva. 


Okupljanje grupe i odlazak prema jezeru JASNA, umjetnom jezeru kojeg tvore dva manja jezera uz ušće potoka Velike i Male Pišnce. 
Slobodno vrijeme za šetnu i fotografiranje pokraj brončanog kipa kozoroga. Okupljanje grupe i polazak prema hotelu. Smještaj. Večera. Noćenje.

2 dan: DOLINA SOČE - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema dolini rijeke Soče, mnogima najljepšem području u Sloveniji. Vožnja preko Kranjske gore i Vršića, uz pogled na Julijske Alpe. Nastavak putovanja prema izvoru rijeke Soče


Po dolasku do Koče pri izvoru Soče, prošetati ćemo desetak minuta po stazi osiguranoj sajlama i klinovima i vidjeti izvor rijeke čiji ćemo tok pratiti cijelog dana. Odlazak prema mjestu BOVEC, slikovitom alpskom mjestu u kojem ćemo napraviti kratku pauzu za laganu šetnju ili kavu, a nakon tog ćemo se kratko zaustaviti uz vidikovac sa kojeg će se pružiti pogled na slap BOKA. Odlazak u KOBARID, slikoviti gradić u kojem se nalazi poznata mljekara Planika, u čijem je sklopu muzej u kojem je gostima predstavljeno planinsko pašništvo i sirarstvo uz mogućnost degustacije sira (obilazak muzeja po želji, potrebna najava u agenciji zbog rezervacije termina - minimalno 15 zainteresiranih). 


Nakon uživanja u ljepotama ovog slikovitog mjesta, okupljanje grupe i odlazak do ulaza u Nacionalni park Triglav - Tolminsko korito. To je najniži i najjužniji dio Triglavskog nacionalnog parka, neki kažu i da je jedno od najljepših ulaznih mjesta u park. Razgled traje cca 2h, staze su sigurne no preporuka je zatvorena obuća pošto je teren sa malo više uspona i prirodnih stepenica. Rutu ćemo obići u pratnji lokalnog vodiča, koji će Vam otkriti skrivene bisere: korita rijeke Tolinke i Zadlaščice, Danteovu jamu, termalne izvore… No, ono što će Vas zasigurno oduševiti je kristalno plava boja rijeke, po kojoj je i poznata. 
Nakon razgleda, okupljanje grupe i odlazak prema mjestu polaska. Slijedi ugodna vožnja prema Zagrebu, a povratak na mjesto polaska se očekuje u večernjim satima.