Najljepše europsko selo - OLIMJE! Istražite Jelenov greben i izvorne ljepote Slovenije uz Darojković Promet! 1- dnevni izlet busom za samo 109 kn/ osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi isključivo za termin polaska: 18.07.2020.!

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak iz Dugog Sela u 06:00h, te usputnih stanica u Zagrebu.
Prvo ćemo posjetiti dvorac u Olimju, nekadašnje vlasništvo grofova Attems, a sada služi kao minoritski samostan. 
U prizemlju južne kule samostana, krije se neprocjenjiva povijesna i umjetnička vrijednost – stara samostanska ljekarna s freskama, ostavština pavlina koji su 120 godina boravili u olimskom samostanu. Minoriti su uredili i botanički vrt s više od 200 vrsta ljekovitih biljaka, a uz svaku se nalazi zapis s njenim ljekovitim svojstvima i za što se koristi.


U blizini samostana, nalazi se i čokoladarnica Olimia, čiji se čokoladni recepti nasljeđuju generacijama. Gotovo sve slastice koje su na raspolaganju u čokoladarnici, izrađene su ručno, a kupac može birati njihov okus, oblik i ambalažu.
Kilometar dalje, skrivena u šumi, krije se Zemlja bajki i mašte. U drvenoj kućici uređen je muzej i zanimljiva galerija originalnih suvenira s putovanja po svijetu, zbirka kamenčića te lutaka u narodnim nošnjama iz raznih zemalja…


Slijedeće odlazimo do Jelenovog grebena, u posjet i hranjenje jelena i muflona, koji se slobodno kreću po ograđenoj površini veličine oko 8 hektara.
U sklopu se nalazi i trgovina Zlata škrinjica u kojoj su svi proizvodi marljivo izrađeni samo od domaćih sastojaka i materijala u želji da se postigne različitost od standardnih poklona.


Po povratku ćemo navratiti u pivovaru Haler, gdje ćemo obaviti razgled i degustaciju piva.
Nakon razgleda slijedi povratak prema Zagrebu.

Obavezna potvrda rezervacije ODMAH po primitku kupona ili minimalno 48 sati ranije na Tel/fax: 01/2756 158, Mob: 099 2333 277, Mob: 091 9170 423 ili e-mail kontakt: putovanja@darojkovicpromet.hr, uz KOD i ID.