Ljeto u Istri! Istražite Buzet uz 2 ili 5 noćenja s Polupansionom za dvoje u Hotelu Fontana, pićem dobrodošlice, 10% popusta na a'la carte restoran...od 989 kn! Djeca do 3 god. GRATIS!

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Izaberite između 2 ili 5 noćenja i uživajte u istarskim čarima... Kupon vrijedi do 01.09.2020.!

Podno starog grada Buzeta, u samom centru smjestio se Hotel Fontana***. 
Moderan, novo uređen i lako dostupan hotel, idealan za sve koji žele istraživati Buzeštinu i Istru. Zadovoljiti će profesionalne sportaše, ali i amatere, poslovne ljude, organizatore team buildinga, evenata i vjenčanja, ljubitelje tartufa, istarskih delicija i vina.
Ljubazno osoblje hotela potrudit će se učiniti Vaš boravak ugodnim i nezaboravnim. Dobro nam došli!


Smještaj

Nakon što prve jutarnje zrake sunca obasjaju Vašu sobu i nakon što otvorite balkonska vrata, pogled će Vam zastati na divnom brežuljku starog grada Buzeta. Ukoliko Vam je još rano za ustajanje, u zamamnom pogledu možete uživati i iz svog udobnog kreveta. S druge strane, miris jutarnje kave mamiti će Vas na jednu od dviju prekrasnih terasa koje gledaju na ulicu ili stari grad. Hotel raspolaže sa ukupno 54 sobe i 3 suita.


Gastro

Prateći trendove u kuharstvu i ugostiteljstvu, u sklopu hotela nalazi se hotelski te à la carte restoran u kojem se poslužuju delicije istarske kuhinje s naglaskom na jela od tartufa koja se vrhunski sljubljuju sa biranim istarskim vinima.


Neke zanimljivosti o Buzetu

U Buzetu, u Starom gradu, nedaleko župne crkve Blažene Djevice Marije, rođen je Stjepan Konzul Istranin, prvi prevoditelj Novog zavjeta na hrvatski jezik.
Buzet je dobro znan i po proizvodnji piva „Favorit“ u  Buzetskoj pivovari (BUP).
Na južnoj strani Buzeta, nalazi se izvor sv. Ivan: s njegovih prečistih voda krenula je 1930. g. izgradnja Istarskog vodovoda, a time i distribucija vode za gotovo cijelu Istru.
Replika Gutenbergove tiskarske preše može se posjetiti uz prethodnu najavu u Roču.
Najstariji top, mletačka bombarda iz XV. st., čuva se u Roču pokraj ljetne pozornice.
Hum ima zanimljiva gradska vrata izrađena od bakrenih ploča sa velikim rukohvatima u obliku volovskih rogova. Zasebnu atrakciju na vratima predstavlja 12 medaljona, tzv. kalendarij koji prikazuje radove karakteristične za određeni mjesec u godini.
Najstarija hrvatska limena glazba u Istri osnovana je upravo u Buzetu 1905. g. Tada je osnovano Glazbeno društvo „Sokol“ koje djeluje još i danas. 
Butoniga - najveće umjetno akumulacijsko jezero koje služi za vodoopskrbu.
Istarska sahara – Piski, laporaste površine, bez raslinja, mogu se vidjeti na obroncima ispod sela Prodani i Krušvari.
Najveća lipa u ovom dijelu Istre nalazi se u malom selu Slum, sjevernije od Buzeta.
Zapanjujući pogled na sto sela sjeverne Istre –  pruža se sa zvonika u Vrhu.
Minjera (od tal. "miniera" - rudnik) - najstarije nalazište boksita u Europi. U Istri u dolini rijeke Mirne pod Sovinjakom boksit se vadio još prije 400 godina te je o toj rudi 1808. objavljen prvi stručni prikaz a ta je ruda upotrebljavana za proizvodnju vitriola i alauna.

Nakon kupnje kupona obavezno kontaktirati partnera na e-mail: info@hotelfontanabuzet.com ili br.tel 0 385 (0) 52 662 615, uz KOD i ID kupona po primitku.