Istražite slavne znamenitosti i ljepote BUGARSKE! Idea Putovanja Vas vodi na 8 dana uz 5 Polupansiona i 2 noćenja s doručkom u hotelima 3*/ 4* + prijevoz busom za samo 2949 kn/ osobi! GARANTIRANO!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uz Zagreb, moguć polazak i iz Čakovca i Varaždina uz prethodnu najavu! Kupon vrijedi isključivo za termin polaska 01.08. - 08.08.20.! - OTKAZANO!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan ZAGREB – SOFIJA/ 785 km 
Polazak autobusom s Autobusnog kolodvora u Zagrebu u 05.00 sati (peroni 502-506).  Slijedi ugodna vožnja preko Hrvatske, Srbije do Sofije. Po dolasku u Sofiju, kraći panoramski razgled grada te smještaj u hotel. Odlazak u šetnju s voditeljem putovanja i upoznavanje s gradom. Preporučujemo fakultativni odlazak na tradicionalnu večeru (doplata). Povratak u hotel. Noćenje.


Predviđeni hoteli: Sofija - Hotel Rila 3*(noćenje s doručkom), Varna - Hotel Cherno More 4*(5 polupansiona - večera+doručak), Plovdiv - Hotel Imperial 4*(noćenje s doručkom)! Smještaj je u dvokrevetnoj/trokrevetnoj sobi!

2. dan SOFIJA – VARNA/ 510 km
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled grada Sofije, u kojoj ćemo se upoznati sa najvrijednijom arhitektonskom baštinom Bugarske prijestolnice: Katedrala Aleksandra Nevskog - nedvojbeno najprepoznatljivija znamenitost Sofije, crkva Sv. Sofije iz 6. st., po kojoj grad nosi ime danas, rotunda Sv. Juraja u Konstantinovoj četvrti Rimske Serdike, Parlament, Trg Aleksandra Batenberga, Bugarsko Narodno Kazalište te ostale znamenitosti grada od rimskog doba do današnjeg dana. Slobodno vrijeme. Vožnja do Varne. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

U cijenu aranžmana uključene večere u Varni.


3. dan VARNA 
Doručak. Prijepodne odlazak s voditeljem putovanja u razgled Varne. Moguć posjet delfinariju koji je simbol Varne i bugarskog turizma. Poslijepodne slobodno za kupanje i odmor. Večera, Preporučujemo šetnju uz čašu vina ili istraživanje noćnog života Varne. Noćenje


4. dan VARNA – fakultativni izlet u Nessebar & Sunny Beach Action Aquapark/ 210 km
Doručak. Slobodan dan za uživanje u plažama Varne ili po želji fakultativni odlazak (uz doplatu) do jednog od najljepših gradića u tom dijelu Europe kojeg zovu „Bugarski Dubrovnik“. Stari grad Nessebar upisan je na UNESCO listu mjesta svjetske baštine. Pravi je živi muzej na otvorenom. 


Nakon razgleda grada moguć je odlazak u vodeni aquapark u kojem se nalaze brojne atrakcije na vodi te kupanje i uživanje parku u poslijepodnevnim satima. Ulaznica u aquapark uz doplatu. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
Napomena: za realizaciju izleta je potreban minimum od 25 prijavljenih putnika.

5. dan VARNA – fakultativni izlet do pustinje Pobiti Kamani/ 50 km
Doručak. Fakultativno odlazak (doplata) do “pustinje Pobiti Kamani” koja se nalazi u neposrednoj blizini grada Varne, na istočnoj obali Bugarske. Ovi kameni stupovi, protežu se čak na 8 kilometara duž bugarske obale. Razlikuju se po visini, a nihova je unutrašnjost ispunjena pijeskom. Ova slavna pustinja proglašena je prirodnim čudom još prije osamdesetak godina, a 2011. je bila nominirana za UNESCO popis Svjetske baštine, ali nije uspjela biti izabrana.  


Povratak u hotel Poslijepodne slobodno za kupanje i odmor. Večera. Noćenje.
Napomena: za realizaciju izleta je potreban minimum od 25 prijavljenih putnika.

6. dan VARNA
Doručak. Slobodan dan za odmor i kupanje. Večera. Noćenje.


7. dan  VARNA – PLOVDIV/ 375 km
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Plovdivu. U rano poslijepodne stižemo u ovaj šarmantan gradić i u živahno srce grada. Šetnja jednim od najstarije naseljenim gradom Europe: od tragova antičkog Phiipopolisa, tračanske Pulpudeve, Srednjovijekovnog Paldina i Osmanskog Filibeta te današnjeg grada festivala u kojem bendovi kao Metallica, Apocalliptica i 2Cellos nastupaju u Antičkom kazalištu kao što su to činili umjetnici prije skoro 2000 g. Šećer na kraju je pitoreskna četvrt Stari Plovdiv, pod zaštitom UNESCO-a, u kojoj svaka kuća pokušava nadmašiti susjednu po kićenosti i boji, baš kao što su se i njihovi vlasnici, bogati trgovci iz cijele Europe, nadmetali u poslu. Uske kaldrmene uličice optoćene raskošnim šarenim kućama te starim crkvama će nas odvesti i do zanimljivih restorančića taman u vrijeme ručka. Slobodno vrijeme za ručak, šetnju i kupnju suvenira. Smještaj u hotel. Noćenje.


8. dan PLOVDIV – ZAGREB/ 940 km
Doručak i odjava iz hotela. Vožnja prema Hrvatskoj. Povratak na mjesto polaska do ponoći.