Rujanska avantura: Toskana, Firenca i Cinque Terra! Idea Putovanja poziva Vas na 3 dana/ 2 noćenja s POLUPANSIONOM u hotelu 3* + PRIJEVOZ busom, samo 1149 kn/ osobi! GARANTIRANO!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Istražite Bolognu, Pisu, Cinque Terre... Kupon vrijedi isključivo za termin polaska 18.09.- 20.09.2020.! Moguć polazak iz Čakovca, Varaždina, Rijeke i Karlovca uz prethodnu najavu! - OTKAZANO!

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan  ZAGREB/ RIJEKA – BOLOGNA – MONTECATINI TERME
Polazak autobusom iz Zagreba, s autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 05.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć ukrcaj Ka Petrol) te kroz Gorski kotar do Rijeke. Polazak iz Rijeke sa Sjevernog stajališta Vrata Jadrana u 07.30 sati te nastavak vožnje kroz Sloveniju i Italiju uz usputna zaustavljanja do najstarijeg sveučilišnog grada na svijetu, Bologne. Po dolasku, zajednička šetnja i slobodno vrijeme za predah. Ovaj najstariji sveučilišni grad na svijetu je i glavni grad pokrajine Emilie-Romagne - „trbuha Italije“. Uživajte šetajući brojnim arkadama, divite se crvenim krovovima i srednjovjekovnoj arhitekturi. Napunite svoje trbuhe s delicijama kao što su parmiggiano reggiano, prosciutto crudo ili mortadela i sve to zalijte čašom Lambrusca. Otkrijte barem jednu od sedam tajni koje krije ovaj čarobni studentski grad. Savjetujemo i da posjetite najstariju medicinsku učionicu - Teatro anatomico, mjesto gdje su se nekad obavljale javne obdukcije. Nastavljamo putovanje prema Montecatini Termama. Smještaj u hotel. Stižemo oko 19.00 sati, a večeru planiramo u 20.30 sati. Predlažemo šetnju i čašu vina. Noćenje.



2. dan    MONTECATINI TERME – izlet autobusom i vlakom, CINQUE TERRE i PISA – MONTECATINI TERME
Doručak. Fakultativni izlet u Cinque Terre i Pisu. S voditeljem putovanja autobusom krećemo prema NP Cinque Terre. Nakon otprilike 100 km ulazimo u Liguriju i dolazimo u grad La Spezia. Ukrcavamo se na vlak koji nas vozi kroz čaroban krajolik. Cinque Terre su jedno od najslikovitijih i najpoznatijih mediteranskih mjesta Italije. Prva stanica na kojoj silazimo je Riomaggiore, najjužnije selo u parku. Slobodno vrijeme za šetnju. Staza ljubavi povezuje Riomaggiore sa sljedećim selom, Manarolom koja ima predivnu prirodnu luku na koju je dograđen mol za lučicu malih čamaca koji se lagano odmaraju zaštićeni od vjetrova. Boravak u Manaroli je iznimno čudesan, jer su vidici oko njega najljepši. Pauza za kavu i fotografiranje.. Povratak u La Speziu vlakom. Nastavljamo dalje prema Pisi. Stižemo na Trg čudesa gdje vam pogled bježi s krstionice na katedralu, a završava na čuvenom Kosom tornju. Toranj visok 56 metara zapravo je zvonik katedrale, a danas je nakošen oko 4 metra od svoje vertikalne osi. Ako se niste fotografirali barem jednom „gurajući“ toranj, kao da niste bili u Toskani. Iskoristite slobodno vrijeme za to. Povratak u hotel. Večera. Nakon večere predlažemo zajednički odlazak žičarom u stari dio grada - Montecatini Alto. Sama vožnja je doživljaj, a pogled s vidikovca je fenomenalan! Uživat ćete u šetnji starim gradom te u ispijaju koktela s terasa kafića na Piazza Giusti. Noćenje.

Predviđeni hotel: Hotel Montebello 3*, Montecatini Terme. Hotel Montebello nalazi se na samo 5 minuta hoda od centra Montecatini Terma. Sobe u hotelu su moderne, a nude satelitsku TV i klima uređaj. Svaka soba uključuje kupaonicu sa sušilom za kosu i toaletnim potrepštinama. Doručak na švedskom stolu uključuje svježi kruh, hladne nareske (salamu, sir) i domaće kolače. Hotel je otvoren za ručak i večeru. Bar u hotelu ima terasu za sunčanje sa sofama i stolovima na kojima gosti mogu uživati u aperitivu.


3. dan MONTECATINI TERME – FIRENCA – RIJEKA/ZAGREB  
Doručak i odjava iz hotela. Ujutro s voditeljem  putovanja krećemo na cjelodnevni izlet vlakom u Firencu - srce Toskane, svjetsko središte kulture i umjetnosti. Zašto vlakom? Zato što je brže i udobnije, a za 50-ak minuta dolazimo direktno u centar grada. Izlazimo na stanici Santa Maria Novella gdje nas čeka naša lokalna vodička. Slijedi razgled grada u kojem ćemo se upoznati sa znamenitostima kao što su: katedrala Santa Maria del Fiore – krstionica – Giottov zvonik – crkva Santa Croce – Ponte Vecchio – Piazza della Signoria i brojni drugi dragulji Firence. Slobodno vrijeme možete utrošiti u šetnju do najveće tržnice u gradu, Mercato centrale, ili pak možete uživati u usponu i pogledu s vidikovca Piazzale Michelangelo. Uživajte u fenomenalnom pogledu s jedne od terasa kafića uz osvježenje. Sjednite na neki od mnogobrojnih trgova, pojedite slavni firentinski odrezak i zasladite se desertnim vinom u koji možete umakati cantuccini, klasični toskanski slatki biskvit s bademima i hrskavom koricom.. U poslijepodnevnim satima polazak vlakom prema Pratu/Sestu Fiorentinu te nastavljamo dalje prema Zagrebu. Dolazak u Zagreb očekuje se iza ponoći.

ODMAH nakon kupnje kupona potrebno je rezervirati termin na br.tel.: 01 4008 180 ili mail info@ideaputovanja.hr, uz KOD i ID kupona.