Degustirajte istarske specijalitete i zaljubite se u Istru! Smart Travel Vas vodi na 1-dnevni izlet busom u Oprtalj, Buje i Grožnjan za samo 179 kn/ osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Upoznajte ljepote romantičnih gradića Istre! Kupon vrijedi isključivo za termin putovanja: 12.09.2020.(RASPRODANO!), 17.10.2020.(OTKAZANO)!

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1), u 06.15h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 06.30h prema ISTARSKOM POLUOTOKU. Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. 


Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz Učku, započinjemo s upoznavanjem srednjovjekovnih gradića u unutrašnjosti. Prvi od njih je OPRTALJ, jedan od najpitoresknijih gradića sjeverne Istre, smješten na uzvisini iznad doline rijeke Mirne. Nekoć je bio utvrda opasana zidinama na kojima su izgrađene kuće među kojima danas jedva izviru nekadašnja gradska vrata, ispred kojih se nalazi velika venecijanska lođa s lapidarijem, a pokraj nje, na visokim bedemima, smješten je plato sa kojeg se pruža nezaboravan pogled, koji seže sve do mora… 
Slobodno vrijeme za individualne programe. 


Okupljanje grupe i odlazak prema BUJAMA, gradu koji je u prošlosti bio poznat kao "straža Istre" zbog svog strateškog položaja na 222 metra nadmorske visine. Na prekrasnom brdovitom pejzažu, ponosno se uzdižu srednjovjekovni bedemi, Kula sv. Martina te dva zvonika: zvonik crkve sv. Servula i crkve Majke Božje Milosrdnice.


 Smjestila se tu i jedna od najčuvenijih vinskih cesta u Hrvatskoj s čak 23 poznata proizvođača vina, a zadovoljstvo je istražiti i puteve maslinova ulja na kojima se može saznati sve o proizvodnji i preradi tog čuvenog ploda. Na cestama bujskih prepoznatljivih proizvoda susreću se vinski znalci, tajne priče iz njihovih konoba, ali i vrijedni uljari koji maslinu nazivaju božanskim plodom… 


Nakon šetnje uz voditelja putovanja, slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema GROŽNJANU, koji je poznat kao grad umjetnika i glazbenika. Njegov umjetnički procvat počeo je 1965. godine kad su u prazne kuće koje su napustili Talijani nakon II. Svjetskog rata uselili umjetnici iz svih krajeva svijeta. Ovaj slikoviti gradić smješten na vrhu brda svojim čarobnim i zadivljujućim izgledom inspirira svakog umjetnika, ali ni običnog prolaznika neće ostaviti ravnodušnim. 


Slobodno vrijeme za uživanje u ljepotama Grožnjana, kupnju suvenira, ručak,… S vrha Grožnjana pruža se prekrasan pogled na okolna mjesta, a terase u gradu idealna su pozicija za uživanje u gastronomskim specijalitetima, istarskim vinima i sl. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto dolaska je predviđen u večernjim satima, do 21.00h.