Mirisi jeseni na čarobnom Kvarneru! Smart Travel vodi Vas 17.10. na jednodnevni izlet s autobusnim prijevozom iz Zagreba u Lovran i Opatiju za samo 129 kn/osobi!

3 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Posjetite Lovran, uživajte u finim slasticama i jelima spravljenima od maruna i oduševite se Opatijom bajnom… Kupon vrijedi za 1 osobu i isključivo 17.10.2020.(RASPRODANO!)

PROGRAM PUTOVANJA

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1) u 06:45h. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak u 07.00h prema OPATIJI. Slijedi ugodna vožnja kroz zeleno srce Hrvatske koje u zimskim mjesecima izgleda posebno idilično - Gorskog Kotara, sve do omiljenog okupljališta austrougarske aristokracije, Opatije. 

Po dolasku u Opatiju, očekuje Vas šetnja carskim gradom i upoznavanje ljepota Opatije (ŠETALIŠTE SLAVNIH - LUNGOMARE - CRKVA SV. JAKOVA - UMJETNIČKI PAVILJON JURAJ ŠPORER - HOTEL KVARNER - VILLA ANGIOLINA).

Slobodno vrijeme za kavu ili šetnju Opatijom. Okupljanje grupe i kraća vožnja do LOVRANA, grada duge i bogate prošlosti, koji je dobio ime po lovoru koji u izobilju raste u zimzelenim gajevima u mjestu i okolici. Po dolasku, kraća zajednička šetnja uz voditelja putovanja te slobodno vrijeme za uživanje u gastro ponudi na bazi maruna, gdje se uz pečeni marun nudi i medica (domaća rakija na bazi meda) te mlado vino.

U kavanama i slastičarnicama spravljaju se kolači, slastice i torte, a u konobama i restoranima mogu se kušati originalna domaća jela na bazi maruna. Okupljanje grupe u 17:45 h, te polazak prema Zagrebu u 18:00 h. Slijedi ugodna vožnja prema Zagrebu, a planirani dolazak na mjesto polaska je u večernjim satima.

Od svojih "kontinentalnih rođaka", odnosno kestena, marun se razlikuje svojom veličinom i specifičnom slatkoćom, a može se pronaći samo u šumama Opatijske rivijere. Uz marune koji se mogu kupiti sirovi ili pečeni na vatri, lovranski ugostitelji nude niz jela pripravljenih na bazi ove autohtone namirnice, od fantastičnih slastica do iznenađujućih delicija.