[NOVO] Povijesne znamenitosti slikovitog krajolika u ISTRI! Istražite kulturu Berama, antički Pićan i ljepote Labina uz Smart Travel koji Vas vodi na 1-dnevni izlet busom za samo 179 kn/ osobi!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uživajte u kulturnoj i prirodnoj baštini Istre! Upoznajte Beram, Pićan i Labin. Krenite na prekrasan izlet, oduševite se freskama u Bermu, zaljubite se u Istru… Kupon vrijedi isključivo za termin putovanja: 07.11.2020. GARANTIRANO!

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1), u 06.15h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 06.30h prema ISTARSKOM POLUOTOKU. Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz Učku, započinjemo s upoznavanjem gradića u središnjoj Istri. Prvi od njih je BERAM, jedan od najslikovitijih gradića središnje Istre. 

Beram ima dugu povijest koja seže nekoliko stoljeća prije Krista, a samo mjesto je i važno glagoljaško središte. Prvo ćemo otići u posjet crkvici Sv. Marije na Škriljinah, u kojoj se nalazi najpoznatija Istarska freska - Ples Mrtvaca, koja je uz pulsku Arenu i Eufrazijevu baziliku najprepoznatljiviji kulturni spomenik Istre. Freske je dovršila radionica majstora Vincenta iz Kastva, 1474. godine, o čemu nas obavještava latinski natpis oslikan na južnom zidu. 

Razgled crkvice i zajednička šetnja Bermom nakon čega slijedi kraće slobodno vrijeme za kavu i individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema PIĆNU, gradiću koji je od antike do 18. stoljeća bio sjedište biskupije, a u vrijeme Bizanta iz njega se upravljalo značajnim područjem središnje Istre. 

Očuvana je biskupska palača, dio zidina iz srednjeg vijeka, kao i gradska vrata iz 14. stoljeća, a osim bogate materijalne baštine, gradić se može pohvaliti i bogatom nematerijalnom baštinom: festivalom istarskih legendi, mitova i priča. Nakon šetnje uz voditelja putovanja, slobodno vrijeme za individualne programe.

 Okupljanje grupe i odlazak prema LABINU, gradiću smještenom na brežuljku iznad Rapca. Rijetko gdje se tako šarmantno spaja bogatstvo arhitekture i kulturno-povijesnih spomenika s brojnim umjetničkim ateljeima kao u Labinu. Zajednička šetnja uz voditelja putovanja Starim gradom i upoznavanje ljepota Labina. Slobodno vrijeme kavu, kupnju suvenira, ručak,… 

S vrha Labina pruža se prekrasan pogled, a terase u gradu idealna su pozicija za uživanje u gastronomskim specijalitetima, istarskim vinima i sl. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto dolaska je predviđen u večernjim satima, do 21.00h.