Otisnite se na putovanje na prekrasne Plitvice sa Smart Travelom! Ne propustite ponudu jednodnevnog izleta s autobusnim prijevozom iz Zagreba za samo 145 kn/osobi!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Doživite čarobnu bajku Plitvičkih jezera, najstarijeg Nacionalnog parka u Republici Hrvatskoj, koje će Vam dočarati jedinstvenu igru zelenila i vode i ostaviti Vas bez teksta… Kupon vrijedi isključivo zapolaske 17.10., 25.10.2020. OTKAZANO!

Okupljanje grupe u 06.45 h ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba, na Trgu S. Radića 1. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, polazak prema PLITVIČKIM JEZERIMA. 




Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, sve do jedinstvenog svjetskog bisera, PLITVIČKIH JEZERA. Ovdje ćete doživjeti jedinstvenu igru zelenila i vode, koja će Vas ostaviti bez teksta! Ovo jedinstveno područje je proglašeno nacionalnim parkom još u travnju 1949. godine, a njihovu jedinstvenu ljepotu i značaj je prepoznao i UNESCO, te ih je 1979. godine uvrstio na listu prirodne baštine i to kao jednu od top prirodnih atrakcija! 


Područje parka čini ukupno 16 jezera, koja možemo podijeliti na GORNJA i DONJA JEZERA koja se stepenasto prelijevaju i silaze jedno u drugo, a posjetiteljima nudi uživanje i opuštanje u jedinstvenom okruženju i uz modrozelenu boju jezera… Po dolasku, kraći predah i odlazak u razgled jezera, u pratnji licenciranog voditelja. Nakon razgleda, predah za kupnju suvenira ili samostalno istraživanje ljepota Parka i uživanje u istima. Slijedi okupljanje grupe i odlazak prema mjestu polaska. Putem ćete uživati u prekrasnom pogledu na ''MALE PLITVICE'' - RASTOKE. 


Nastale su jedinstvenom igrom prirode, na mjestu gdje se rijeka SLUNJČICE ulijeva u rijeku KORANU, te na taj način tvori mnoštvo slapova od kojih su najljepši BUK, HRVOJE i VILINA KOSA. Rastoke su jedinstvena bajka koja je nastala zajedničkim djelovanjem prirode i čovjeka: ono što je priroda stvarala tisućama godina, čovjek je kasnije nadogradio prilagođavajući se prirodnim uvjetima, tvoreći jedinstvenu cjelinu. Upravo zbog tog jedinstvenog sklada povijesne, etnografske i graditeljske kulturne baštine Rastoke su 1969. godine upisane u Registar nepokretnih spomenika kulture. Prepuni dojmova nastavljamo vožnju do Zagreba, a povratak na mjesto polaska se očekuje u ranijim večernjim satima.