Šarmantna jesen u Sarajevu! LT Konture Vas vode na 3 dana/ 2 noćenja s doručkom u hotelu 4* i prijevoz busom + ulaznica za Termalnu Rivijeru Ilidža i Kinderland...samo 760 kn/ osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi isključivo za datum putovanja: 16.10.-18.10.2020. GARANTIRANO PUTOVANJE!

PROGRAM PUTOVANJA:

Dan 1 PETAK: ZAGREB – BANJA LUKA – TRAVNIK – SARAJEVO

U cik zore polazimo iz Zagreba i odlazimo u susjednu Bosnu i Hercegovinu, gdje nas čeka vicmajstor, vrhunski vodič i sarajevska legenda Vlaja. Uživat ćemo u zanimljivim pričama i anegdotama šetajući netaknutom prirodom, nepoznatim šarmantnim bosanskim mjestašcima i legendarnim vidicima. 

Otkrivanje Bosne započinjemo u Banja Luci, prošetat ćemo srcem grada, Gospodskom ulicom, prekrasnim Kastelom na obali rijeke Vrbas i ubrzo nastavljamo prema Travniku, gradu jednog nobelovca i 77 vezira. 

Slikoviti je to gradić burne prošlosti, osmanskog i austrougarskog naslijeđa. Nakon razgleda i slobodnog vremena nastavljamo prema Sarajevu. Kasno poslijedno dolazimo u Sarajevo i odlazimo u razgled na Baščaršiju, povijesno središte grada.

 Na Baščaršiji se nalaze dva preostala sarajevska natkrivena bazara - Gazi Husrev-begov i Brusa bezistan, te Gazi Husrev-begova džamija, medresa i biblioteka, Sahat kula, čuveni sarajevski zanatlije... Tokom lagane šetnje užim centrom Sarajeva naići ćete na pravoslavne i katoličke crkve, muslimanske džamije i židovske sinagoge, te tako iz prve ruke otkriti zašto Sarajevo nazivaju europskim Jeruzalemom. Potom odlazimo prema hotelu. Smještaj i noćenje u hotelu. 

Dan 2 SUBOTA: SARAJEVO – TERME ILIDŽA (fakultativno VRELO BOSNE I TREBEVIĆ)

Doručak u hotelu. Možete iskoristiti slobodno vrijeme i opustiti se u hotelu i njegovim brojnim sadržajima ili uživati u Termama Ilidža, i unutarnjim bazenima.

 One koji su raspoženi za akciju pozivamo na naše fakultativne izlete prijepodne na vrelo Bosne, zeleni raj na zemlji u neposrednoj blizini Ilidže do kojeg se dolazi kroz tri i po kilometra dugu stoljetnu aleju platana i kestenova. 

Poslijepodne idemo na vožnju žičarom na Trebević i posjet napuštenoj Bob stazi sagrađenoj za Zimske olimpijske igre 1984. 

Dan 3 NEDJELJA: SARAJEVO – RAMSKO JEZERO – JAJCE - ZAGREB 

Nakon doručka i odjave iz hotela puni dojmova i u dobrom raspoloženju započinjemo posljednji dan našeg putovanja. 

Na putu prema Zagrebu imat ćemo prilike vidjeti slikovito Ramsko Jezero u okrilju planina, poznato po neobičnom obliku i razvedenoj obali s brojnim poluotocima i otocima i franjevačkim samostanom. 

Potom odlazimo prema Jajcu, gradu tradicije, kulture i nestvarne prirode, s vodopadom u samom središtu grada. Kratak razgled i slobodno vrijeme. 

Slijedi povratak prema Zagrebu. Očekivano vrijeme povratka je u kasnim večernjim satima.