Uživajte u bajkovitom ADVENTU u ZAGORJU uz 1-dnevni izlet busom sa Smart Travelom! Očekuje Vas obilazak dvoraca Veliki Tabor i Trakošćan, Marije Bistrice i izrada licitarskog srca, samo 129 kn/ osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Oduševite se bajkovitim dvorcima Hrvatskog zagorja, Velikim Taborom i Trakošćanom, najpoznatijim marjanskim svetištem u Hrvatskoj i izradite svoj ukras za bor u obliku licitarskog srca… Kupon vrijedi isključivo za termin putovanja: 12.12.20.!

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1), u 07.15h.  Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, polazak u 07.30 sati prema impozantnom VELIKOM TABORU.

Nije poznato točno vrijeme izgradnje dvorca, no prema nekim izvorima, sagrađen je u drugoj polovici 15. stoljeća, u vrijeme turskih provala i to vjerojatno kao ratni logor. Prema ocjeni UNESCO-a, s razlogom pripada najvišoj kategoriji spomenika.

Uz dvorac je vezana legenda o tragičnoj i zabranjenoj ljubavi plemića Fridrika Celjskog i lijepe pučanke Veronike Desinićke. Razgled dvorca u pratnji kustosa. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Okupljanje grupe i odlazak prema najromantičnijem i najljepšem dvorcu u Hrvatskoj, TRAKOŠĆANU. 

Vožnja prekrasnim Hrvatskim Zagorjem, uz zanimljive, edukativne teme koje će Vam naš voditelj putovanja prenijeti za vrijeme vožnje. Dvorac Trakošćan je jedan od najznačajnijih kulturno povijesnih spomenika na području Republike Hrvatske i pripada nultoj kategoriji. Po dolasku, razgled muzejskog postava iz davnih vremena u pratnji, koji je ambijentalno postavljen u izvornoj funkciji te Vam daje mogućnost da se u potpunosti uživite u razdoblje koje seže od 13. st. pa sve do baroka, rokokoa i klasicizma. Osim prekrasnog dvorca, cijeli kompleks obuhvaća jedan od najljepše formiranih i održavanih pejzažnih parkova u Hrvatskoj i istoimeno jezero. Nakon razgleda dvorca, slobodno vrijeme za ručak, kavu ili šetnju uz obalu jezera. Okupljanje grupe i odlazak prema najpoznatijem marjanskom svetištu - MARIJI BISTRICI. 

U ovom svetištu i prošteništu štuje se čudotvorni kip Majke Božje s Djetetom u naručju, pred kojim su tijekom stoljeća milijuni pobožnih hodočasnika klečali i molili i od nebeske Majke dobivali pomoć i uslišanje. Kip je kroz svoju povijest nekoliko puta bio skrivan od opasnosti koje su mu prijetile, posljednji je puta pronađen i postavljen na oltar u srpnju godine 1684. godine, od kada su i započela hodočašća u ovo svetište. Odlazak na kratku prezentaciju o izradi LICITARSKOG SRCA, nakon čega ćete imati priliku ukrasiti svoje licitarsko srce, kojeg ćete ponijeti sa sobom i može Vam poslužiti kao ukras za bor ili poklon za dragu osobu. Dok se suveniri suše, otići ćemo u razgled svetišta u pratnji voditelja putovanja. 

Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu. Planirani povratak na mjesto polaska je do 20.30 h.