[NOVO] Uz Smart Travel otkrijte dionicu atraktivne kružne staze od Pazina do Berna uz 1-dnevni izlet busom! Oduševite se fasinantnom ljepotom krajolika ISTRE za samo 189 kn/ osobi!

Super cijena 189 kn
Uštedi još 10 KN
Na ovu ponudu ostvarujete dodatnih 10 KN uštede koje će se pri plaćanju skinuti s Vašeg Osiguraj.me popusta. Newsletter i Osiguraj.me popusti se ne mogu kombinirati. Kliknite na ikonicu kao bi saznali na koji način ostvariti ove popuste.
Kupi

Kupon vrijedi isključivo polazak: 25.04., 22.05.2021.!

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1) u 06.15h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 06.30h prema ISTARSKOM POLUOTOKU. Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz UČKU, započinjemo sa prekrasnim vidicima na unutrašnjost Istre. 

Vožnja prema PAZINU, u kojem ćemo i započeti našu pješačku avanturu prema BERMU, stazom koja se proteže u dužini od 11,8 km. Na stazu Pazin - Beram - Pazin ćemo krenuti ispred turističkog ureda u Pazinu, proći ćemo uz Pazinski kaštel, mostom preko Pazinske jame, uz kompleks nekadašnje tvornice Pazinka, nakon koje ćemo se cestom popeti na Gortanov brijeg. 

Odmah nakon Gortanovog brijega staza skreće lijevo na poljski put koji nas vodi uz livade, po rubu šume, te na kraju šumskim putem ćemo se spustiti prema Bermu, gdje ćemo doći na asfalt između Berma (lijevo) i crkvice Sv. Marija na Škriljinah (desno). Napraviti ćemo kraću pauzu u Bermu, jednom od najslikovitijih gradića središnje Istre. BERAM ima dugu povijest koja seže nekoliko stoljeća prije Krista, a samo mjesto je i važno glagoljaško središte. Prvo ćemo otići u posjet crkvici Sv. Marije na Škriljinah, u kojoj se nalazi najpoznatija Istarska freska - Ples Mrtvaca, koja je uz pulsku Arenu i Eufrazijevu baziliku najprepoznatljiviji kulturni spomenik Istre. Freske je dovršila radionica majstora Vincenta iz Kastva, 1474. godine, o čemu nas obavještava latinski natpis oslikan na južnom zidu. Od crkvice ćemo nastaviti dalje makadamskom cestom koja se isprva blago, a kasnije sve strmije uzdiže na Findrlov brijeg. Staza slijedi kolski put, djelomično popločen kamenjem, koji vodi nizbrdo u Pazin. 

Po dolasku na široki makadam skrećemo lijevo, a zatim ubrzo desno na traktorski put koji postaje sve uži i uži i na kraju izbija na vodopad PAZINSKI KROV, gdje ćemo preći potok i vratiti se u Pazin. Po dolasku u Pazin, slobodno vrijeme za ručak i individualne programe, no prije toga zajednička šetnja uz voditelja putovanja kako biste upoznali ljepote "glavnog grada" Istre. 

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto dolaska je predviđen u večernjim satima, do 21.00h.

Ponosni smo vlasnici certifikata: