Čuvene su srednjovjekovne zidine Motovuna podno kojih se nalazi Motovunska šuma koja skriva tartufe... Krenite sa nama na prekrasan izlet, uživajte u degustaciji istarskih specijaliteta i zaljubite se u unutrašnjost Istre! Kupon vrijedi isključivo za datum: 22.05.(RASPRODANO!); 19.06.2021.

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarsta grada Zagreba (Trg S. Radića 1) u 06.15h.

Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak u 06.30h prema ISTARSKOM POLUOTOKU. Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe.

Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz Učku, započinjemo s upoznavanjem srednjovjekovnih gradića u unutrašnjosti. Prvi od njih je ROČ - dom jedne od najljepših i najstarijih knjiga pisane glagoljicom te Ročkog abecedarija starog preko 800 godina. U blizini se nalazi i ALEJA GLAGOLJAŠA, put koji vodi uz 11 kamenih skulptura do vječnog HUMA i njegovih vrata, gdje se glagoljica održala sve do početka 20.stoljeća. Dolazimo u HUM, najmanji gradić na svijetu, koji danas ponosno stoji na brežuljku iznad izvorišta rijeke MIRNE. Hum je dug svega stotinjak, a širok tridesetak metara. 

Sa svojim vječnim kaštelom, uskim uličicama i tihim crkvicama, kao i sa kamenim glagoljaškim graftima starim 600 godina te starim običajem biranja župana na kamenom stolu, predstavlja ulaz u neko drugo, drevno vrijeme ponosnih ljudi. Nakon Huma nastavljamo naš vožnju Istrom uz panoramsko razgledavanje usputnih sela prema MOTOVUNSKOJ ŠUMI iznad koje se smjestio grad MOTOVUN, jedan od najljepših starih gradova na Mediteranu. 

Po dolasku, šetnja do središta grada i odlazak u obilazak: GRADSKA VRATA S KULOM, RENESANSNA GRADSKA PALAČA, GRADSKA LOŽA, ŽUPNA CRKVA SV. STJEPANA, SREDNJOVJEKOVNI RASPORED ULICA, GRADSKE CISTERNE... S vrha Motovuna pruža se prekrasan pogled na okolna mjesta i Motovunsku šumu, a terase rasprostranjene uz zidine idealna su pozicija za uživanje u gastronomskim specijalitetima, istarskim vinima i sl. 

Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te polazak prema Zagrebu. 

Dolazak na mjesto dolaska je predviđen u večernjim satima, do 20.30h.

Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

Ponosni smo vlasnici certifikata: