Iločka umjetnost vinogradarstva, neodoljiva ljepota Spačvanskog bazena, zakoračite u neispričane ljepote rijeka Bosut i Spačve... 1-dnevni izlet busom sa Smart Travelom za samo 249 kn/ osobi!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Oduševite se vožnjom brodom kroz stoljetne hrastove šume Spačvanskog bazena, doživite mističnost rijeke Bosut i Spačve, upoznajte bogatstvo faune koje obitava na području Srijema i uživajte u slikovitom Iloku… Kupon se može koristiti za polazak: 08.05.- GARANTIRANO!; 05.06.2021.- RASPRODANO!

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe u 05.30 h ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba, na Trgu S. Radića 1. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, polazak u 05.45h prema SRIJEMU. Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja grupe, prema potrebi, sve do jugoistoke Vukovarsko-srijemske županije, točnije do NIJEMACA, koji će Vas oduševiti prirodnom baštinom.

Bogata flora i fauna dodatno pridonosi ljepoti ovog kraja uz rijeku Bosut, a vožnja brodom na koju ćemo otići kroz spačvanski bazen, najveću cjelovitu šumu hrasta lužnjaka, će Vas oduševiti. Spačva je uz rijeku Bosut izuzetno važna za napajanje i održavanje hrastove šume jer je hrastu potrebna velika količina vode, a područje oko rijeke Spačve je močvarno što pogoduje hrastu lužnjaku kao i brojnim ribljim vrstama (šaran, smuđ, štuka, som). Spačvanska šuma predstavlja najveću cjelovitu šumu hrasta lužnjaka u Hrvatskoj. Glasoviti E. Lanier, profesor uzgajanja šuma, jednom je prilikom izjavio: "Ako želite kušati pravi konjak, idite u francusku pokrajinu Cognac, a ako želite vidjeti pravi hrast lužnjak, idite u Slavoniju". 

Po završetku obilaska spačvanskog bazena brodom, odlazak do izletišta SOPOTAC koje je smješteno je u blizini šume, okruženo salašima, oranicama i rijekom Bosut na kojem se nalazi promatračnica za promatranje bogate faune ovog područja. Fauna ptica općine Nijemci sastoji se od ukupno 89 vrsta, a najpoznatije su žuta čaplja, siva čaplja, bijela čaplja, crna i bijela roda, orao štekavac, žličarka, crni lunja, vodomar, bregunica, čaplja danguba, sivi ćuk… 

Prepuni dojmova krećemo prema ILOKU, kraljevskom gradu koji je sve tajne dobre kapljice otkrio još u antičkom dobu, a vinogradarstvo pretvorio u pravu umjetnost zahvaljujući plemićkoj obitelji Odescalchi. Ovaj stari kraljevski grad se ponosno uzdiže iznad DUNAVA, okružen obroncima Fruške gore i slikovitim vinogradima. Srednjovjekovna jezgra Iloka svjedoči o njegovoj dugoj povijesti te je jedan od najvećih urbano - fortifikacijskih kompleksa na području Podunavlja. Jedna od zanimljivosti Iloka je što su vinski podrumi smješteni u samom naselju, tako da se u svakoj ulici nalazi barem po jedna vinarija - podrum dok se vinogradi nalaze na okolnim brežuljcima… 

Posjet Iloku i priču o vinu i vinogradima ćemo zaokružiti odlaskom u atraktivne STARE ILOČKE PODRUME, koje su izgradili kneževi Odescalchi tijekom 16. i 17. stoljeća. Ovdje ćete imati priliku kušati i kupiti neke od poznatih sorti (graševina, chardonnay, bijeli pinot, rajnski rizling,…), a najpoznatija sorta po kojoj je Ilok poznat je Traminac, koji se služio na engleskom kraljevskom dvoru prilikom krunidbe engleske kraljice Elizabete II. Nakon upoznavanja tajni podruma, uživanja u srijemskim specijalitetima i upoznavanja ljepota Iloka, okupljanje grupe i odlazak prema Zagrebu.

Slijedi ugodna vožnja prema Zagrebu, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je planiran u večernjim satima.

Ponosni smo vlasnici certifikata: