Poslastica za ljubitelje prirode - Staza orhideja i Rt Kamenjak! Oduševite se otiskom stopala dinosaura i iskustvom u ISTRI uz Smart Travel koji Vas vodi na 1-dnevni izlet busom, samo 249 kn/ osobi!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi isključivo za termin putovanja: 08.05. (RASPRODANO), 06.06. (GARANTIRQANO!), 22.06.2021.!

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1) u 06.00h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 06.10h prema ISTARSKOM POLUOTOKU. 

Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz UČKU, započinjemo sa prekrasnim vidicima na unutrašnjost Istre. Vožnja prema krajnjem jugu Istre, točnije do ZAŠTIĆENOG PODRUČJA RT KAMENJAK. Po dolasku u Premanturu, dočekati će nas vodič i krenuti ćemo na stručno vođenu šetnju stazom 134, poznatoj po nazivu "Staza orhideja Donjeg Kamenjaka", koja se proteže na 13,5 km (cca 2 km asfalta, ostatak makadam). Nakon cca pola sat hoda doći ćemo na stazu dinosaura uz koju je park s impozantnim skulpturama dinosaura u prirodnoj veličini, a na obali Rta Grakalovac imati ćemo priliku vidjeti njihove stvarne otiske stopala, koji su zauvijek urezani u kamen. 

Put će nas dalje voditi Uvalom Polje i Njivama, u čijoj se blizini nalazi farma na kojoj se još uvijek može osjetiti dah starih vremena i vidjeti autohtono istarsko govedo. Obala koja se proteže ispod same staze ističe se raznolikošću oblutaka, ravnih ploča i špicastog kamenja (siga) koje more iz dana u dan oblikuje i rezbari. Daljnjom šetnjom, ispred sebe ćemo uočiti obrise dvaju otočića: otočić Porer, kamenita hrid na kojoj se ponosno uzdiže istoimeni svjetionik, a i otočić Fenoliga, jedno od najbogatijih nalazišta otisaka dinosaurovih stopala u Europi. Dolazak do Uvale Kolumbarica iznad koje se smjestio Safari bar , koji je izrađen od materijala pronađenih na Kamenjaku. Ovdje ćemo napraviti slobodno vrijeme za okrijepu. Nastavak obilaska staze i odlazak prema najjužnijoj točci Istre čija obala obiluje atraktivnim skokovima u more i podvodnim spiljama. Na povratku prema Premanturi oduševiti će Vas prekrasna flora Kamenjaka koju sačinjava preko 500 različitih biljnih vrsta, a među kojima se posebno izdvajaju orhideje, neke i strogo zaštićene zakonom. Nastaviti ćemo šetnju istočnom obalom Kamenjaka s predivnim pogledom na medulinski arhipelag kojeg krasi mnoštvo otočića i uvala. Po povratku u Premanturu, slobodno vrijeme za ručak, kupanje i individualne programe.

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja Istrom i zelenim srcem Hrvatske, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima, do 21h.

Ponosni smo vlasnici certifikata: