Prošećite romantičnim parkovima, oduševite se bogatom kulturom i osjetite dašak luksuza kojeg OPATIJA i RIJEKA nude! Darojković Promet vodi Vas na 1-dnevni izlet busom za samo 129 kn/ osobi!

14 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi za termin polaska: 09.05.2021., 19.06.2021.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Dugog Sela u 07:00h. Mogućnost ukrcaja na unaprijed dogovorenim stanicama u Zagrebu. Ugodna vožnja preko Karlovca i Gorskog kotara prema Opatiji, „kraljici Kvarnera“.

Pri dolasku, u društvu pratitelja putovanja prošetat ćemo Opatijom te posjetiti neke od njenih najpoznatijih znamenitosti: Villa Angiolina (koja je zapravo obilježila početak turizma u Opatiji, a u kojoj je danas smješten Hrvatski muzeja turizma) sa svojim prekrasnim romantičnim parkom, jednim od najljepših parkova u Hrvatskoj, sa preko 150 različitih biljnih vrsta;  šetnica Franje Josipa I. poznatija kao Lungomare simbol je Opatije. 

Stara je više od 100 godina i proteže se od Voloskog do Lovrana;  najpoznatiju statuu Opatije – Djevojku s galebom; Opatijski portić, najstariju opatijsku luku; hotel Kvarner, najstariji hotel na Jadranu koji je otvoren davne 1884. Bio je to prvi luksuzni hotel u Opatiji namijenjen plemstvu za liječenje plućnih bolesti; paviljon Juraja Matije Šporera, liječnika i jednog od začetnika ideje o Opatiji kao lječilištu. Izgrađen je 1900. god. i u početku je bio slastičarnica i kavana. Danas se u paviljonu održavaju izložbe, predstave i koncerti.

Nakon razgleda, slijedi kratko slobodno vrijeme za vlastite sadržaje.

U ranim popodnevnim satima, nastavljamo vožnju prema Rijeci. Po dolasku, s pratiteljem putovanja razgledat ćemo najpoznatije znamenitosti naše najveće luke: Stari grad sa svojim tornjem,  ostatke rimskih mozaika, Crkvu uznesenja blažene djevice Marije, Kosi toranj, Palaču Adria, kapucinsku crkvu, HNK Ivan pl. Zajc sa svojim Kazališnim parkom, te mnoge druge znamenitosti. 

Saznat ćemo kako je Karolina Riječka „spasila“ grad Rijeku, koje „voće“ su francuzi poklonili katedrali sv. Vida, koja je „tajna veza“ Rijeke i Al Caponea, kakve veze Rijeka ima sa znamenitim Titanikom te još mnoge zanimljivosti.

U kasnim popodnevnim satima krećemo prema Trsatu, gdje predlažemo posjet svetištu majke božje trsatske, najstarijem marijanskom svetištu, te Trsatskom kaštelu,  jednoj od najstarijih fortifikacija u Hrvatskom primorju, s koje se pruža fantastičan pogled na grad Rijeku.

Povratak preko Gorskog kotara i Karlovca prema Zagrebu i Dugom selu predviđen je u ranim večernjim satima.

Obavezna potvrda rezervacije ODMAH po primitku kupona ili minimalno 48 sati ranije na tel/fax: 01/2756 158, mob: 091 9170 423 ili e-mail kontakt: putovanja@darojkovicpromet.hr, uz KOD i ID.