NOVO! Istražite duh srednjovjekovnih gradića Istre: Završje, Sveti Lovreč i Svetvinčenat uz 1-dnevni izlet busom sa Smart Travelom za samo 189 kn/osobi!

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi isključivo za termin putovanja: 12.06. - GARANTIRANO!, 10.07. (RASPRODANO), 21.08.2021.!

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1), u 06.15h. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak u 06.30h prema ISTARSKOM POLUOTOKU. Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz Učku, započinjemo s upoznavanjem srednjovjekovnih gradića u unutrašnjosti Istre. 

Prvi od njih je ZAVRŠJE – pitoreskni gradić smješten na pola puta između Oprtlja i Grožnjan. Spuštajući se cestom prema Završju sintagma ”bajkovita Istra” dobiva puni smisao: pogled koji zaustavlja dah i koji će Vas oduševiti.  U prvom je planu srednjovjekovni gradić izdignut na klisuri nad dolinom Mirne, a u daljini iza njega Motovun. Ovaj slikoviti gradić nekoć je bio opasan dvostrukim zidinama, koje su i danas dijelom vidljive, a kroz njih su prolazila dvoja vrata, od kojih se danas razaznati mogu samo jedna, nad kojima su drevni bareljefi i grb obitelji Contarini, koja je ovim feudom vladala tri stoljeća. Inače, u Završju se djelomično snimao film “Robin Hood”, 2017. godine i osvojio je drugo mjesto u izboru za najbolju europsku lokaciju u filmskoj i TV industriji. A, nakon šetnje gradićem i samostalnog istraživanja u slobodnom vremenu – biti će Vam jasno i zašto… 

Okupljanje grupe i odlazak prema SVETOM LOVREČU – jednom od najbolje sačuvanih srednjovjekovnih utvrđenih gradova u Istri, koje je dobilo ime po crkvici svetog Lovre. Već je u doba Bizanta Lovreč bio utvrđen bedemima i kulama koje su kasnije u više navrata temeljito obnavljane, a najveći dio danas vidljivih fortifikacija potječe iz doba Venecije kada je u Svetom Lovreču bilo sjedište vojne uprave čitavog mletačkog dijela Istre – tzv. Pazenatik. Zajednička šetnja uz pratitelja putovanja i slobodno vrijeme za individualne programe. 

Okupljanje grupe i kratka vožnja prema renesansnom SVETOM VINČENTU, sa veoma bogatom turističkom ponudom te brojnim manifestacijama koje se odigravaju u izvanredno atraktivnim povijesnim prostorima ovog gradića. Središte mjesta krasi renesansni trg ”Placa” sa kaštelom Morosini – Grimani, koji predstavlja simbolom samog mjesta i jednan je od najvažnijih utvrda mletačke vojske tog vremena u Istri. Važan dio kulturne baštine Svetvinčenta su očuvani te iznimno cijenjeni ostaci zidnih freski koje se mogu vidjeti u crkvici sv. Vincentau te crkvi sv. Katarine. 

Kaštel je najočuvaniji mletački kaštel na istarskom poluotoku i najveća je svetvinčenska građevina koja je već stoljećima simbol mjesta. Po dolasku, otići ćemo u šetnju slikovitim središtem mjesta, a poslije toga očekuje Vas slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima.