Putovanje ljepotama Gorskog kotara! S Best Travelom upoznajte posebni geomorfološki rezervat Zeleni vir i Vražji prolaz u jednodnevnom izletu s prijevozom iz Zagreba za 179 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Nedaleko Skrada smještene su dvije čarobne prirodne zanimljivosti spojene u jedinstveno zaštićeno područje – značajni krajobraz Vražji prolaz i Zeleni vir, stoga ne propustite priliku za istraživanje ovih prirodnih ljepota u jednodnevnom izletu... Kupon vrijedi za 1 osobu i isključivo odabrani datum: 26.06. / 17.07.2021.

Polazak autobusa  ispred Glavnog ulaza Zagrebačkog Velesajma (južna strana) u  7;00 sati.  (Mogućnost polaska Gajnice u 6:15, Oranice 6:25 ,Prečko 6:30, Karlovac 7:05)  Upoznavanje s pratiteljem putovanja i dinamikom izleta. Ugodna vožnja do SKRADA.  Predviđeni dolazak u Skrad oko 9:30. Dalje izlet nastavljamo pješice.  U pratnji lokalnog vodiča šetnja do ZELENOG VIRA. 

To je krška pećina koja je zajedno s izvorištem potoka Curka, značajna prirodna pojava. U pećini se nalazi malo jezerce zelene boje po kojem je to područje dobilo ime. U blizini se nalazi betonska brana, sagrađena 1922.g. radi opskrbe hidroelektrane vodom. Slijedi VRAŽJI PROLAZ, uski prosjek (kanjon) među stotinjak metara visokim stijenama kojim se prolazi preko galerija i mostića usječenih u živu stijenu ispod koje se pjeni slikoviti potok Jasle. Slobodno vrijeme.

Predviđeni povratak u poslijepodnevnim satima uz usputna stajanja po potrebi. Predviđeni dolazak u Zagreb oko 20 sati.

NAPOMENA ZA IZLET: izlet je planinarskog tipa, a putevi su djelomično strmi i skliski. Svakako je potrebna adekvatna obuća: planinarske cipele ili čvrsta sportska obuća koje drži nogu (nikako tanke ili platnene tenisice, sandale, japanke ili otvorena obuća). Ponijeti kabanicu ili neku drugu zaštitu od kiše, dovoljne količine pitke vode i hranu. Postoji planinarski dom koji nudi hranu i piće, ali zbog COVID uvjeta ne radi punim kapacitetom pa savjetujemo da svakako nešto ponesete sa sobom.

Polazak:

6:15 – Gajnice – kod općine

6:25 – autobusna stanice Oranice / Vrapče

6:30 – Prečko (Antunović) – stanica Slavenskog (ispred Shopping centra)

7:00 – Zagrebački velesajam Južni ulaz (glavni ulaz)

7:35 – Karlovac – benzinska Petrol kod naplatnih kućica

Za svaki drugi polazak osim Velesajma potrebna najava prilikom rezervacije.