NOVO! Spektakl koji oživljava povijest Europe - autentični RENESANSNI FESTIVAL! Posjetite ga i istražite Koprivnicu uz 1-dnevni izlet busom sa Best Travelom za samo 109 kn/ osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi za terminu: 21.08.2021.OTKAZANO!

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak autobusa u 9:30 sati ispred glavnog ulaza u Zagrebački Velesajam (ulaz jug). Vožnja u smjeru Koprivnice. Dolaskom u Koprivnicu odlazak na šetnju i upoznavanje gradskih znamenitosti uz pratitelja putovanja. 

Koprivnica je dobila naziv po rijeci Koprivnici koja se spominje u spisima još 1207. godine, a samo naselja spominje se 1272. godine. Odmah po osnutku naselja ovdje se nastanjuju Franjevci. Pogledati će te Franjevački samostan i crkvu Sv. Antuna Padovanskoga, staru gradsku vijećnicu, novu gradsku vijećnicu, a sva gradska događanja odvijaju se danas u središtu starog podgrađa – danas Zrinski, Jelačićev i Florijanski trg.

Koprivnica je i grad bicikala, grad koji je na sedam mjesta podignuo spomenike biciklizmu, neka vas ne iznenadi broj biciklista na ulici, a broj trgovina biciklima morati će te samo pobrojiti. Nakon razgleda odlazak do mjesta održavanja Renesnsnog festivala. Možete pratiti dodjelu Povelje slobodnog kraljevskog grada građanima Koprivnice, upoznati viteške skupine, pratiti podjelu darova samog Kralja Ludovika Anžuvinca…

Festival prate mnogi renesansni plesovi i običaji, jela i pića tog vremena, razni zanatlije, cirkusanti, lakrdijaši, kramari…
U večernjim satima kada se bedemi osvijetle žaraćima i bakljama počinje noćni napad na Grad - gađanje vatrenim kuglama i strelicama, topovima, mušketama, arkebuzama. Poslije napada kreće povratak u sadašnjost.

Okupljanje putnika s pratiteljem putovanja na dogovorenom mjestu. Polazak prema Zagrebu u 22:00 sata.
Dolazak u kasnim noćnim satima.

Renesansni festival je prva manifestacija bez plastike, a jela i pića bit će posluživana u drvenim i keramičkim posudama. Konzumacija pića bit će moguća samo iz keramičkih krigli koji će se iznajmljivati na info punktovima te ugostiteljskim objektima, a nakon konzumacije moći će se vratiti na iste punktove uz povrat novca. Cijena najma velikog krigla je 25 kn.