Zaplovite Kvarnerskim zaljevom do otoka Cresa i zavirite u Plavu grotu špilju u uvali Žanje na Cresu uz 1-dnevni izlet busom sa Best Travelom za samo 129 kn/ osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi ovisno o odabranom terminu: 28.08.2021.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak autobusa ispred glavnog ulaza u Zagrebački velesajam ( Ulaz JUG) u 4,30. Mogućnost polaska iz Karlovca s benzinske postaje Petrol u 5:00 sati. Nastavak vožnje autocestom u pravcu RIjeke i Opatije uz usputno kraće zaustavljanje zbog odmora. 

Nastavljamo prema Rapcu, dolaskom do luke kraća pauza za kavu do ukrcaja na turistički brod. Isplovljavanje iz luke u Rapcu u 08:30 h te plovimo Kvarnerskim zaljevom u pravcu otoka Cresa pored Lubenica ispod koje se nalazi  plaža sv. Ivana, uvrštena u 10 najljepših plaža Jadrana. Nastavljamo do uvale Žanje gdje se nalazi Plava grota. 

Špilja ima dva ulaza, veći ulaz je malo udaljeniji od plaže, ali u njega se može ući plivajući, a drugi ulaz koji je uski, nalazi se na dubini od nekoliko metara i u njega se može ući isključivo ronjenjem. Sunčeva svjetlost koja dopire kroz pukotine u stijenama odbija se od vode i stvara plavičaste nijanse koje se lome u samoj špilji. Do same špilje od broda koji se sidri u uvali, morskim putem (plivajući) odvesti će nas vodič te isto tako vratiti. Pauza za uživanje u špilji je 45 minuta. Nastavljamo plovidbu prema gradu Cresu. 

Razgled Cresa uz pratitelja putovanja te slobodno vrijeme da samostalno istražite:ostatke gradskih zidina, staru gradsku ložu iz XV. stoljeća sa stupom sramote, Venecijansku kulu… ili jednostavno prošećite ulicama i osjetite ritam grada. Zadržavanje u Cresu oko sat vremena. Povratak na brod i nastavljamo plovidbu uz ručak i okrjepu u smjeru uvale za kupanje. Nakon ručka sidrimo se u uvali koja je sigurna i pristupačna za kupače te slijedi slobodno vrijeme za uživanje u moru i suncu do polaska broda natrag prema Rapcu. Dolazak u Rabac predviđen oko 16,30 – 17,00 sati.  Iskrcavanje s broda te putovanje nastavljamo autobusom u pravcu Karlovca i Zagreba. Predviđeni dolazak oko 21:00 sat.

Obavezna nadoplata u agenciji za izlet brodom, ručak i lučke pristojbe na Cresu u iznosu od 250 kn/ osobi te uključuje: plovidbu brodom na relaciji Rabac do otoka Cresa i natrag), ručak na brodu (riba, meso ili vegeterianski menu) uz piće (vino, pivo ili sok).