Istražite povjest ROČA, prošećite slikovitim MOTOVUNOM i HUMOM koji je najmanji gradić na svijetu uz 1-dnevni izlet busom sa Darojković Prometom, samo 209 kn/ osobi! ULAZNICE UKLJUČENE!

Super cijena 209 kn
Uštedi još 10 KN
Na ovu ponudu ostvarujete dodatnih 10 KN uštede koje će se pri plaćanju skinuti s Vašeg Osiguraj.me popusta. Newsletter i Osiguraj.me popusti se ne mogu kombinirati. Kliknite na ikonicu kao bi saznali na koji način ostvariti ove popuste.
Kupi

Uključena je ulaznica za Motovunske zidine! Kupon vrijedi isključivo za odabrani datum polaska: 04.09.2021.- OTKAZANO!; 26.09.2021.- OTKAZANO!; 23.10.2021.

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Dugog Sela u 06:00h. Mogućnost ukrcaja na unaprijed dogovoreniom stanicama u Zagrebu.  Vožnja kroz Gorski Kotar prema Istarskom poluotoku. 

Prvi gradić koji ćemo posjetiti je ROČ – dom jedne od najljepših i najstarijih knjiga pisane glagoljicom te Ročkog abecedarija starog preko 800 godina. Nastavljamo prema ALEJI GLAGOLJAŠA, putu koji vodi uz 11 kamenih skulptura do HUMA i njegovih vrata, gdje se glagoljica održala sve do početka 20.stoljeća. Dolazimo u HUM, najmanji gradić na svijetu, koji danas ponosno stoji na brežuljku iznad izvorišta rijeke MIRNE. Hum je dug svega stotinjak, a širok tridesetak metara. Sa svojim kaštelom, uskim uličicama i tihim crkvicama, kao i sa kamenim glagoljaškim graftima starim 600 godina te starim običajem biranja župana na kamenom stolu. 

Nakon Huma nastavljamo naše putovanje Istrom uz panoramsko razgledavanje usputnih sela prema MOTOVUNSKOJ ŠUMI iznad koje se smjestio grad MOTOVUN, jedan od najljepših starih gradova na Mediteranu. Po dolasku, šetnja do središta grada i odlazak u obilazak: GRADSKA VRATA S KULOM, RENESANSNA GRADSKA PALAČA, GRADSKA LOŽA, ŽUPNA CRKVA SV. STJEPANA, SREDNJOVJEKOVNI RASPORED ULICA, GRADSKE CISTERNE… 

Slobodno vrijeme za individualne programe.
Povratak prema Zagrebu I Dugom Selu predviđen je oko 17:00 sati.

Obavezna potvrda rezervacije ODMAH po primitku kupona ili minimalno 48 sati ranije na tel/ fax: 01/2756 158, mob: 091 9170 423 ili e-mail kontakt: putovanja@darojkovicpromet.hr, uz KOD i ID.