LAST MINUTE - krstarenje zadarskim, šibenskim i trogirskim arhipelagom uz 8 dana/7 noćenja na bazi polupansiona na drvenom motornom jedrenjaku M/S Otac Ivan... samo 3399 kn/osobi!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Guštajte u čarolijama Srednjeg Jadrana u postsezoni, kad više nema gužvi, a more prikladno za kupanje - Zadar, Vodice, Trogir, Šibenik, Slapovi Krke, Zlarin, Kornati, Dugi otok… Kupon vrijedi ovisno o odabranom datumu: 25.09.2021. / 02.10.2021. / 09.10.2021.

Otac Ivan je drveni motorni jedrenjak sa dugom tradicijom. Njegovi vlasnici su u 2020. godini obnovili sve kabine i kupaonice, kao i salon.

Dugo je Otac Ivan bio pod rukom legendarnog kapetana Branimira, dok se on prije nekoliko godina teškog srca odlučuje za odlazak u zasluženu mirovinu. 

Tako prodaje svoj brod dvojici braće iz Omiša. Nakon što se jedan od njih vraća brodskom prijevozu tereta, a drugi preuzima vodstvo nad novogradnjom, Otac Ivan opet stoji na prodaju. Svoju šansu tada njuši mladi kapetan Dino Šare, iz obitelji s dugom mornarskom tradicijom, te zajedno sa svojom budućom suprugom Larisom odlučuje ubuduće približiti čari dalmatinskog otočja svojim gostima. 

Dok Dino sigurnom rukom upravlja kormilom Oca Ivana, Larisa se brine o gostima. Larisa je još za vrijeme studija psihologije ljeti radila na našim brodovima, i tako se nakon završenog fakulteta odlučuje za život u pomorskom turizmu. Za sezonu 2020. obnovljene su sve kabine i kupaonice, kao i salon.

Opći podaci: dužina 33 m; godina gradnje 1953.; renovacija 2020.; 17 kabina, od toga 14 dvokrevetnih i 3 trokrevetne – ukupno 37 kreveta (svaka kabina ima svoj tuš/wc i klima uređaj); potpalublje: 2 dvokrevetne kabine sa krevetima na kat, 2 trokrevetne kabine s francuskim ležajem i trećim krevetom iznad; glavna paluba: 3 dvokrevetne kabine sa krevetima na kat, 3 kabine s francuskim ležajem, 1 trokrevetna kabina s francuskim ležajem i trećim krevetom iznad; gornja paluba: 6 dvokrevetnih kabina sa krevetima na kat.

Ostalo: dvije palube za sunčanje (cca. 70 odnosno 50 m²) sa 20 ležaljki, veliki stol sa klupom, stolicama i tendom za cca 12 osoba na provi, stolovi sa klupama za cca. 12 osoba u natkrivenom dijelu palube na krmi, klimatizirani salon za 37 osoba. Dva SUP-a (standup paddle boards) stoje besplatno na raspolaganju!

Brod nije prilagođen za osobe sa smanjenom pokretljivošću.

RUTA

Subota: Ukrcavanje u Zadru od 11:30 do 13:00 h. Nakon pića dobrodošlice i zakuske za ručak polazimo prema jednom od mnogobrojnih otoka na kojem ćete se prvi put osvježiti u moru. Plovimo dalje prema Vodicama, dotjeranom turističkom mjestu. Večera na brodu i noćenje u Vodicama.

Nedjelja: S doručkom polazimo prema Trogiru, jednom od najljepših starih gradova Dalmacije. Pauza za kupanje, ručak na brodu, noćenje u Trogiru.

Ponedjeljak: Naš današnji cilj je Šibenik. Nakon pauze za kupanje i ručka na brodu skrenimo u rijeku Krku i plovimo uzvodno do Šibenika. Noćenje u Šibeniku.

Utorak: Nakon doručka plovimo dalje uzvodno do Skradina, u neposrednoj blizini čuvenih slapova Krke. Od ove točke manji će nas brodovi voditi u Nacionalni park. Posjetit ćemo Skradinski Buk, najpoznatije slapište. 

Ulaznica za Nacionalni park koja uključuje vožnju brodom iznosi 200 HRK, plaćenje na licu mjesta. Po povratku iz Nacionalnog parka ručak na brodu, te plovimo natrag u Jadransko more. Noćenje u malom ribarskom mjestu Zlarin na istoimenom otoku.

Srijeda: Irski spisatelj George Bernard Shaw opisao je Kornate riječima: „Posljednjeg dana stvaranja, Bog je poželio okruniti svoje djelo i stvorio je Kornate od suza, zvijezda i daha“. Prekrasan krajolik, bezbroj malih i velikih otoka, tirkizno more čini Kornatske otoke rajem na zemlji. 

Putujemo uzduž čitave duljine Kornatskih otoka – koji su proglašeni Nacionalnim parkom – i uplovljavamo u uvalu na sjevernom kraju otoka za kupanje i ručak. Noćenje u Salima, ribarskom mjestu na Dugom otoku.

Četvrtak: Danas plovimo uzduž Dugog otoka, kupanje i ručak u uvali, noćenje u malom mjestu Božava na Dugom otoku.

Petak: Poslije doručka dižemo sidro i plovimo do jedne od najljepših uvala na jednom od otoka Sestrunj, Rivanj ili Ugljan. Pauza za kupanje i ručak na brodu. U poslijepodnevnim satima se vraćamo u Zadar.

Subota: Doručak od 07:00 do 08:00 h, iskrcaj u 08:00 h.

Dolazak / parking / ukrcaj

Po dolasku možete ući u luku Zadar od 10:00 do 12:00 h. Tu ćete odmah ispred broda iskrcati vašu prtljagu iz auta i donijeti na brod gdje ćemo je čuvati do ukrcaja.

Garaža u Zadru se nalazi izvan luke, naši će vas predstavnici uputiti ondje i objasniti kako ćete pješice doći za cca. desetak minuta natrag do broda.

Ukrcaj na brod i dodjeljivanje kabina se vrši od 11:30 do 13:00 h.