NOVO! Fascinantna arhitektura - MALTA! 7 dana/ 6 noćenja s doručkom u hotelima 3* + prijevoz AVIONOM s uključenim pristojbama uz Nikal istražite Vallettu, Mdinu, Rabat, Mosta...

Kupon vrijedi isključivo za termin polaska: 02. - 08.11.2021.

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: Let na Maltu
Sastanak u zračnoj luci u Zagrebu i prijava na let za Maltu preko Istanbula. Nakon dolaska slijedi transfer i smještaj u hotel. Noćenje.

Ponuda uključuje: povratni let sa zrakoplovnim pristojbama Zagreb - Malta preko Istanbula, 6x noćenje u hotelima s 3* u dvokrevetnoj sobi, 6x doručak, razgledi prema programu: Valletta, Mdina, Rabat, Mosta, tura tri grada; prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu; pratitelj grupe na hrvatskom jeziku.

2. dan: Valletta (cijeli dan) – uključen izlet
Doručak. Odlazimo autobusom na cjelodnevni izlet u Vallettu. Tijekom vođenog razgleda kroz živahne ulice Vallette otkrit ćete ljepotu i šarm ovog grada-utvrde kojeg su utemeljili vitezovi 1566. godine. 

Viteški red sv. Ivana upravljao je otocima 268 godina, a Valleta je najbolji primjer njihove jedinstvene kulturne ostavštine. Najprije ćemo uživati u fascinantnom pogledu na prirodnu luku Grand harbour koji se pruža iz vrtova Barracca. 

Nakon toga posjetit ćemo Katedralu sv. Ivana (ulaznica uključena), razgledati Caravaggiove majstorske freske u Oratoriju, flamanske tapiserije i crkveni muzej. U katedrali se nalazi i jedan od najljepših mramornih podova na svijetu.

 Nastavljamo ulicom Republike i prolazimo pored Palače velikog meštra. Slobodno vrijeme za ručak (nije uključen) i kupovinu. Poslijepodne nastavljamo autobusom u panoramski razgled zidina starog grada Vallete, a u povratku prema hotelu prolazimo promenadama Ta Xbiex i Sliema. Noćenje.

3. dan: MDINA – RABAT – MOSTA – TA’ QALA (cijeli dan) – uključen izlet
Doručak. Današnji izlet vodi nas u središnji dio Malte u kojem dominira srednjovjekovni utvrđeni grad Mdina, drevna prijestolnica Malte. 

Uske, vijugave ulice, koje datiraju još iz srednjeg vijeka, vode do impozantnih utvrda s kojih se pružaju veličanstvene panorame otoka. Tijekom šetnje gradom, koji izgleda kao da je u njemu vrijeme stalo, otkrit ćete primjere različitih stilova arhitekture, uključujući Siculo-Norman palače kao i druge barokne građevine od velike povijesne važnosti. 

Upravo zbog svega navedenog ovaj “Tihi grad” omiljena je kulisa filmske industrije. Napuštamo Mdinu kroz Grčka vrata i zaustavljamo se kod ranokršćanskih katakombi u Rabatu prije no što nastavimo do prekrasnih klifova Dingli.

 Nakon stanke za ručak (nije uključen u cijenu) posjetit ćemo botanički vrt San Anton smješten u blizini predsjedničke palače, kojoj ćemo se moći diviti izvana. 

U nastavku ćemo posjetiti obrtničko naselje TA’QALI uz obilazak radionica malteških obrtnika, prisustvovanje puhanju i oblikovanju stakla, kao i izradi tradicionalnih filigranskih srebrnih i zlatnih predmeta. 

Za kraj izleta izvana ćemo razgledati prekrasnu crkvu u gradiću Mosta, poznatu po jednoj od najvećih kupola u Europi. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan:Tura Tri grada (poludnevni izlet) – uključeno i Aristokracija i vinarstvo Malte (poludnevni izlet) – fakultativno
Doručak. Današnji izlet vodi nas na područje Grand Harbour koje se nalazi nasuprot Valletti, a poznato je po nazivu Tri grada - Vittoriosa, Cospicua i Senglea, gdje su se vitezovi sv. Ivana prvi put naselili 1530. godine. 

Vožnjom uz Cospicuau stižemo do Vittoriosa gdje ćemo prošetati kroz uske ulice u sjeni povijesnih zgrada i vidjeti prve utvrde raznih viteških redova. 

Iz vrta Senglea, smještenog na vrhu poluotoka, uživajte u zadivljujućem pogledu od 360 stupnjeva na Grand Harbor, uključujući i impresivan Fort Sant Angelo, odakle je Grand Master La Valette vodio obranu otoka tijekom Velike opsade 1565. 

Nakon ovog izleta možete  nam se pridružiti na poludnevnom fakultativnom izletu “Aristokracija i vinarstvo Malte”. 

Ovo je vrlo poseban izlet koji obuhvaća jedno od najistaknutijih aristokratskih mjesta Malte s 400 godina starim vinogradima, u kojima sazrijevaju premium vrhunska vina. 

Palazzo Parisio opisuju kao "minijaturni Versailles". Njegovi bogati interijeri sadrže fine freske, veličanstvena mramorna djela, zrcalne zidove, tromp l'oeil i rijetke slike. Lijepo uređeni vrtovi, priznati kao jedni od najljepših u Europi, odražavaju sjaj ovog gracioznog mjesta.

Nakon upoznavanja bogatstva palače, jedna od vodećih vinarija na Malti poziva vas u svoje podrume gdje ćete dobiti detaljnu prezentaciju lokalnog vinarstva i biti pozvani na degustaciju odabranih vina i domaćih specijaliteta.

5. dan: Hram Hagar Qim i vapnenačka baština (poludnevni izlet) – fakultativno
Doručak. Danas nam se možete pridružiti na poludnevnom fakultativnom izletu “Hram Hagar Qim i vapnenačka baština”. 

Izlet započinje posjetom jednom od najstarijih kamenoloma na Malti. Danas je pretvoren u vrhunsku turističku atrakciju i pruža živopisan prikaz jedne od vodećih vještina Malte - korištenje vapnenca u građevinske svrhe, vještine čija tradicija seže tisućama godina unatrag. 

O čaroliji antičke Malte naučit ćete u Hagar Qimu, najznačajnijem pretpovijesnom nalazištu na Malti, s fantastičnim pogledom na širok obzor plavog Mediterana i otočić Filfla. 

Od Hagar Qima nastavit ćemo do mjesta Wied iz-Zurrieq, gdje se možete, ovisno o vremenskim prilikama, ukrcati na brod (nije uključeno u cijenu izleta) i posjetiti Plavu špilju poznatu po kristalno čistom moru.

6. dan: Gozo (cijeli dan) – fakultativno
Doručak. Danas nam se možete pridružiti na cjelodnevnom fakultativnom izletu na otok Gozo. 

Kratkom plovidbom od oko 20 minuta trajektom stižemo do luke Mgarr, gdje ćete odmah osjetiti jedinstveno ozračje ovog otoka. 

Najprije odlazimo do megalitskog hrama Ggantija, jedne od najstarijih građevina na svijetu uvrštene na UNESCO listu svjetske baštine, starije čak i od egipatskih piramida ili čuvenog Stonehenga. Zatim slijedi posjet srednjovjekovnom kaštelu u Victoriji te zaljevima nalik na fjordove u Xlendi i Dwejri. 

Gozo je poznat i po svojim zanatima, osobito ručno izrađenoj čipki i pletenim odjevnim predmetima. Posjetitelji otoka bit će impresionirani bujnim zelenilom otoka, njegovim mirnim ozračjem i razlikama u odnosu na veću Maltu.

7. dan: Povratak u Zagreb
Doručak. Slobodno vrijeme. Transfer autobusom do zračne luke. Prijava na let. Let zrakoplova za Zagreb preko Istanbula. 

Od 14.7.2021. Hrvatska je stavljena na crvenu listu. Slijedom navedenog samo putnici sa valjanom potvrdom o završenom ciklusu cijepljenja (14 dana od primjlene druge doze cjepiva) moći će ući na Maltu. Potrebno je imati EU digitalnu potvrdu o cijepljenju.