NOVO! Posjetite jedan od najočuvanijih srednjovjekovnih gradića u Sloveniji: Škofja Loku i prijestolnicu slovenskih Alpi - Kranj uz jednodnevni izlet busom sa Smart Travelom za samo 169 kn/ osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi za odabrane datume: 30.10. (OTKAZANO), 20.11.2021. (OTKAZANO)

PROGRAM PUTOVANJA

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba u 06.15 sati. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, slijedi polazak prema Sloveniji u 06.30. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju , uz kraća zaustavljanja putem radi odmora, sve do ŠKOFJA LOKE, jednog od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradića u Sloveniji, koji ostavlja upečatljiv dojam starodavnom Žitnicom, Homanovom kućom, Kamenim mostom, Kapucinskom knjižnicom i ostalim veličanstvenim zgradama, a najpoznatiji kulturno povijesni spomenik je dvorac, Loški Stari grad, smješten na samom rubu padina iznad grada i ušća rijeke Sore (pritok Save). Po dolasku, zajednička šetnja uz voditelja putovanja. 

Kraće slobodno vrijeme za kavu, posjetu muzeju ili kupnju suvenira. Povratak u autobus i odlazak prema KRANJU, četvrtom gradu po veličini u Sloveniji. Kranj se oduvijek smatrao prijestolnicom slovenskih Alpi ali i kulturnim srcem Slovenije, zbog najvećeg slovenskog pjesnika Franca Prešerna. U samom gradskom središtu, nalazi se i slikoviti kanjon rijeke Kokre, sa kojeg se pruža predivan pogled na vrhove Triglav, Stol i Grintavec. Odlazak u zajedničku šetnju slikovitim središtem grada, za kojeg možemo reći, bez pretjerivanja, da je jedan od najljepših u Sloveniji. 

Naime, nalazi se između rijeka Save i Kokre i zaštićen je kao kulturno dobro Slovenije. Nakon upoznavanja gradskih ljepota, slobodno vrijeme za kavu i kupnju suvenira. Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu. Ugodna vožnja autobusom kroz Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.