Raskošna ljepota netaknute prirode - VRAŽJI PROLAZ i ZELENI VIR! Istražite šumoviti krajolik, špilje sa jezercima uz 1-dnevni izlet busom sa Travel Pointom za samo 149 kn/ osobi! GARANTIRANO!

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi za datum: 16.10.2021.

PROGRAM PUTOVANJA: 
Polazak autobusa u 7:30 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva (Stjepana Radića 1, Zagreb). Ugodno putovanje prema Gorskom kotaru i srcu regije Delnicama.
Nastavak putovanja prema selu Donji Ložac, nedaleko kojeg su smješteni geomorfološki rezervati Zeleni vir i Vražji prolaz, prirodne rijetkosti iznimnih odlika i ljepote, za mnoge jedan od najljepših prizora u našoj zemlji. 


Osim prirodne vrijednosti u ovom je području smještena i prva hidroelektrana ovog kraja Munjara. 
Vražji prolaz jedan od najljepših kanjona Gorskog kotara, dužine oko 800 metara, na pojedinim dionicama širine svega 2 metra, a posljedica je djelovanja vode koja je tisućama godina izjedala kamen da bi prokročila ovaj prolaz koji zapanjuje snagom vodene stihije i divljinom vrletnih stijena.


Kroz kanjon prolazi gorski potok Jasle što je i ime cijelog obližnjeg šumskog kompleksa. Na kraju Vražjeg prolaza, 14 metara iznad potoka Jasle otvor je u stijenu, ulaz u špilju Muževa hiša.
Dužine je dvjestotinjak metara, a na njezinom kraju nalazi se dvorana sa jezercem.  
Zeleni vir je druga prirodna zanimljivost značajnog krajobraza. Zadivljujuća 70 metara visoka stijena koja se osovila između dva šumovita obronka, a s vrha stijene obrušavaju se dva potočića. 

Jedan brzo nestaje u usjeku, a drugi se ruši okomito u obliku slapa koji pada pred otvor špilje s jezercem i ulijeva se u potok Curak koji ovdje izvire. Nakon obilaska Zelenog vira i Vražjeg prolaza, slobodno vrijeme za odmor i okrijepu u izletničkom domu „Zeleni vir“. Preporučamo ručak ponijeti u torbi. U dogovoreno vrijeme polazak prema Fužinama.
Razgled špilje Vrelo, koja je otkrivena 1950. godine tijekom izgradnje akumulacijskog jezera Bajer. Starost špilje procjenjuje se na oko tri i pol milijuna godina. Jedna je od najljepših na ovim područjima, a zbog bogatstva stalaktita, stalagmita, špiljskog jezera i
izuzetnih ljepota na relativno malom prostoru nazivaju je i "Postojna u malom".
Kratko slobodno vrijeme u Fužinama za šetnju i osobne programe. Oko 20:00 sati polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska očekuje se u
večernjim satima.