10% POPUSTA

NOVO! Ove jeseni upoznajte običaje, hranu i kulturu VODNJANA uz 3 dana/2 noćenja na bazi polupansiona za 2 osobe u sobama Casa Rustica, 2 ručka i karte za cjelodnevni i poludnevni izlet!

Ostvarite 10% DODATNOG popusta na ovu ponudu uz plaćanje Mastercard karticom (kliknite na "Spremi karticu za buduću kupnju"). Ne propustite fantastičan paket za nezaboravan provod na jugu Istre! Dijete do 3 godine GRATIS! Kupon vrijedi do 30.11.2021.; zauzeti termini do 15.10. 


PRVI DAN - CJELODNEVNI izlet - Vodnjanska priča Istrian de Dignan: posjetite didaktičku farmu, aroma vrt, slikajte se sa životinjama, nahranite istarke vole, magarce, konje, ručajte u kušaonici Eco laba, u vođenoj turi po Vodnjanu posjetite Eco muzej, upoznajte se sa Vodnjanskom pričom, sa najužom ulicom, saznajte zašto se starosjedioci Vodnjana zovu bumbari, kušajte najbolja maslinova ulja na svijetu i vrhunska vina Vodnjanštine   


DRUGI DAN - POLUDNEVNI izlet - Svijet biljaka u Vodnjanu: degustacija fritula, pohane kadulje, prezentacija sadnje, branja, prerade i skladištenja više vrsta bilja, njihov utjecaj na naše zdravlje, izradite svoj suvenir koji ćete ponijeti doma, prezentacije proizvodnje eliksira imuniteta i eteričnih ulja, poslušajte o brdu Sv. Franje na kojem je smješten Svijet bilja, poslušajte priču o povijesti Vodnjana, o poznatoj Vodnjanskoj crkvi Svetog Blaža, neraspadnutim tijelim i mumijama. 
Povratak na seosko imanje Casa Rustica, ručak i nakon toga slobodne zanimacije i igre u prirodi, pješačenje poučnom stazom Srednjovjekovni putevi.


Smatra se da je prije nekoliko stoljeća jedan rimski vojnik imenom Gurianum primio ovo mjesto kao dar. Kasnije je GURAN dobio ime po njemu. U današnje se vrijeme na brdu južno od malog sela nalaze ruševine drevnog Gurianuma. 1900-tih godina jedan predak je kupio zgradu u Guranu, ne znajući kakav će to utjecaj imati na četvrtu generaciju obitelji zajedno s djecom i unucima. Godine 2004. obitelj je počela restaurirati zgradu vodeći računa o očuvanju njenih domaćih obilježja (kamen i drvo) i originalne ljepote istarskog krajolika u kojoj se kuća nalazi.
Guran ima značajnu povijesnu i kulturnu baštinu, njegovi ostaci pohranjeni su u vodnjanskoj palači, a u njemu se danas nalaze ostaci nekoliko crkava/bazilika. 


VODNJAN/DIGNANO je gradić na jugozapadu Istre koji je u prošlosti bio značajno urbano središte. Njegova povijest počela je sa starim Rimljanima koji su se naselili na području grada. Gradska jezgra Vodnjana sačuvala je svoj srednjovjekovni izgled s vežama i uskim uličicama koje nepravilno vijugaju među kućama, s kaldrmama i pročeljima od obrađenog kamena, starim ulicama s još uvijek upečatljivo raspoznatljivim gotičko-venecijanskim, renesansnim i baroknim stilom, te brojnim crkvama. 


Stanovnici Vodnjana oduvijek se bave poljoprivredom, posebice maslinarstvom i vinogradarstvom, te turizmom, pa je grad i danas poznat po izvrsnim vinima i maslinovom ulju. Svake godine Vodnjan organizira Dane mladog maslinovog ulja, na kojima okuplja maslinare i uljare iz regije. Suvremeni Vodnjan svojim gostima nudi brojne aktivnosti: biciklizam, golf, tenis i sportsko jahanje. Tijekom ljetnih mjeseci u Vodnjanu se održavaju atraktivne svečanosti, poput Festivala lavande, Bumbarske fešte, Lerona (međunarodnog festivala folklora), itd.