Slavimo žene na DAN ŽENA, dame zaslužile ste! Darojković Promet vodi Vas u SARAJEVO i VRELO BOSNE: 2 dana/ 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* + prijevoz busom, samo 449 kn/osobi!

23 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Prošetajte Barščašijom, Latinskom ćuprijom, istražte u dva dana s jednim noćenjem ljepote Sarajeva! Kupon vrijedi isključivo za 05.-06.03.2022. -RASPRODANO!

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN

Polazak iz Dugog Sela u 5:00. Usputni ukrcaji na dogovorenim mjestima u Zagrebu i vožnja prema graničnom prijelazu Gradiška. Dolazak u Sarajevo u prijepodnevnim satima. Sastanak s lokalnim vodičem i odlazak u razgled grada. Prošetat ćemo se središtem grada kroz Baščaršiju – najatraktivniji dio grada, pješačka zona na kojoj se nalaze brojne suvenirnice, ugostiteljski objekti i građevine od povijesnog značaja za Sarajevo poput Sebilja. Sebilj je riječ arapskog porijekla koja znači i “put”, a kao termin označava dobrotvornu, vrlo staru instituciju, fontanu na trgovima, na kojoj je sebiljdžija dijelio vodu žednima. Sebilj u središtu Sarajeva potječe iz 18. st., a sam trg oko njega se u narodu naziva još i “Trg golubova”. 

Posjetit ćemo Kazanđžiluk – ulicu starih zanata, poznatu po obrtnicima koji su proizvodili bakreno posuđe, filđžane i džezve iz kojih se i danas tradicionalno pije kava. Zatim je tu Gazi Husrev – begov bezistan iz 16. st, koji i danas služi kao mjesto trgovanja, Kuršumli medresa, Begova džamija – prva izgrađena džamija u Sarajevu iz 1462., Ferhadija džamija, katolička katedrala Srca Isusova, Sahat Kula, Gradska vijećnica s Latinskom ćuprijom – mjesto je poznato po atentatu na prijestolonasljednika Franza Ferdinanda 1914., nakon čega počinje Prvi svjetski rat. 

Latinska ćuprija je most preko Miljacke koji je povezivao desnu obalu s dijelom grada gdje je stanovalo kršćansko stanovništvo koje je u narodu bilo poznato kao Latinluk, vječna vatra… Nakon ugodnog razgleda i upoznavanja s gradom, odlazimo u hotel u središtu grada.

Smještaj i slobodno poslijepodne i večer za vlastite programe – šetnja Baščaršijom, možete večerati u jednoj od brojnih ćevabdžinica, uživati u šetnji uz Miljacku, ili sarajevskom noćnom životu i sl.

2.DAN

Nakon doručka, odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za šetnju ili kupnju suvenira.
Polazak prema spomeniku prirode, Vrelu Bosne. Slobodno vrijeme za šetnju i razgled.
Dolazak u Zagreb predviđen je u kasnijim večernjim satima.