Ove godine provedite DAN ŽENA na jugu Istre! Uz 3 dana/2 noćenja ili 4 dana/3 noćenja s doručkom za 2 osobe u Sobama Casa Rustica u Vodnjanu uživajte u romantičnim trenucima...

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

1 dijete do 3 godine GRATIS! Svi gosti sudjeluju u nagradnoj igri - glavna nagrada vikend boravak za 2 osobe! Cijena uključuje i predavanje o zdravim životnim navikama "Zauvijek mladi"! Kupon vrijedi od 03.03. do 06.03. ili od 10.03. do 13.03.2022.

Objekt Casa Rustica izgrađen je u blizini već postojeće Kuće Božac, a objedinjuje seoski turizam - izletište za prihvat grupa do 30 osoba te tri sobe za odmor s kupaonicama. U objektu se mogu organizirati razni eventi i proslave (krizme, pričesti, vjenčanja, krštenja, rođendani i dr.), grupni izleti i ostala događanja.

Sačuvana je istarska tradicijska arhitektura s dodatkom dijelova u modernijem stilu, te se tako dobilo rustikalno zdanje koje odiše tradicijom i udovoljava suvremenim zahtjevima današnjeg gosta.

Na prvom katu, nalaze se tri odvojene spavaće sobe: soba LAVANDA - dvokrevetna soba s bračnim krevetom, balkonom i kupaonom; soba RUŽMARIN - trokrevetna soba s jednim bračnim krevetom, krevetom za jednu osobu i kupaonom; soba MENDULA - dvokrevetna soba s bračnim krevetom i kupaonom s hidromasažnom kadom. Sve sobe opremljene su sa SAT-TV, WI-FI, telefonom, sušilom za kosu, sefom.

Priuštite si zanimljive izlete po promo cijenama:

1. Vodnjanska priča Istrian de Dignan: posjetite didaktičku farmu, aroma vrt, slikajte se sa životinjama, nahranite istarske vole, magarce, konje, ručajte u Izletišti Casa Rustica, u vođenoj turi po Vodnjanu posjetite Eco muzej, upoznajte se sa Vodnjanskom pričom, sa najužom ulicom, saznajte zašto se starosjedioci Vodnjana zovu bumbari...

2. Vođena degustacija vinarije Medea u Vodnjanu: kušajte pjenušavu malvaziju, majlvaziju Montiron i merlot Punta grego te vrhunsko extra djevičansko ulje Punta cissana, suhe nareske i domaći kruh (16-18h); posjet najmodernijoj uljaru u Hrvatskoj, gdje ćete uživo doživjeti preradu maslinovog ulja uz stručnjake maslinarstva…

3. aromatični dan u svijetu biljaka; naučite nešto o dobrobiti mediteranskoga ljekovitog i aromatičnog bilja, upoznajte dobrobit prirodne kozmetike branda FITOAROMA te njegovu uporabu u wellnessu, kozmetici i zdravlju.

4. vođeno pješačenje stazom Srednjovjekovni putevi: tematsko pješaćenje poučnom stazom, sa mnogobrojnim arheološkim nalazištima, zdrav ručak.

Guran ima značajnu povijesnu i kulturnu baštinu, njegovi ostaci pohranjeni su u vodnjanskoj palači, a u njemu se danas nalaze ostaci nekoliko crkava/bazilika. 

Smatra se da je prije nekoliko stoljeća jedan rimski vojnik imenom Gurianum primio ovo mjesto kao dar. Kasnije je Guran dobio ime po njemu. U današnje se vrijeme na brdu južno od malog sela nalaze ruševine drevnog Gurianuma. 1900-tih godina jedan predak je kupio zgradu u Guranu, ne znajući kakav će to utjecaj imati na četvrtu generaciju obitelji zajedno s djecom i unucima. Godine 2004. obitelj je počela restaurirati zgradu vodeći računa o očuvanju njenih domaćih obilježja (kamen i drvo) i originalne ljepote istarskog krajolika u kojoj se kuća nalazi.

Vodnjan/Dignano je gradić na jugozapadu Istre koji je u prošlosti bio značajno urbano središte. Njegova povijest počela je sa starim Rimljanima koji su se naselili na području grada. Gradska jezgra Vodnjana sačuvala je svoj srednjovjekovni izgled s vežama i uskim uličicama koje nepravilno vijugaju među kućama, s kaldrmama i pročeljima od obrađenog kamena, starim ulicama s još uvijek upečatljivo prepoznatljivim gotičko-venecijanskim, renesansnim i baroknim stilom te brojnim crkvama.