Odletite u tople krajeve s NIKALOM! Istražite čudesnu Kapadokiju: Antalija, Belek, Göreme, Nevsehir uz prijevoz AVIONOM na 8 dana/7 noćenja s POLUPANSIONOM u hotelu 4/5*, od 2099 kn/ osobi!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kapadokija - to je zemlja bajki, tajanstvena i očaravajuća. Ovdje možete uživati u prirodnim čudima, otkrivati tajnovite podzemne gradove, upoznati bogatu kulturu i povijest... Kupon vrijedi isključivo za termin: 14.03. - 04.04.2022., ovisno o odabranom terminu!

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: LET ZA ANTALIJU
Let posebnim zrakoplovom (charter let) iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Belek/Side. Večera i noćenje.

Cijena uključuje: povratni charter let Zagreb – Antalya + 7x noćenje sa polupansionom (švedski stol) u hotelima s 4* ili 5* u dvokrevetnoj sobi + ulaznice i stručno vođenje: Mevlana muzej u Konyi, Göreme - muzej na otvorenom, Sultanhani + panoramski razgled dolina + prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu + voditelja putovanja i lokalnog vodiča.

2.dan: ANTALIJA – KONYA – KAPADOKIJA
Nakon doručka krećemo prema prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša (ulaznica i razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura i večere). Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nakon toga nastavit ćete put prema Kapadokiji.  Večera i noćenje na području Kapadokije.

3.dan: MJESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA
Pokrajina Kapadokija izgleda poput fantastičnog krajolika na Mjesecu, ukrašenog bizarnim kamenim oblicima s podzemnim crkvama i naseobinama. Tvorac ovako oblikovanog krajolika je vulkan, koji je svojim erupcijama izbacio velike količine materijala. Tijekom vremena, pod utjecajem prirodnih sila, neki su se slojevi materijala nakupili, dok su drugi jednostavno - isprani. Prvi stanovnici na ovom prostoru bili su izbjeglice u 7. st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su u mekim stijenama isklesali crkve, kapele i samostane. Nakon doručka, u jutarnjim satima vožnja i foto-stanke kroz scene ovog nestvarnog i bajkovitog okruženja. U drugoj polovici dana možete se pridružiti fakultativnom izletu. Povratak u hotel, večera i noćenje.

4.dan: GÖREME
Doručak. U gradu Göreme razgledat ćete podzemne jamske crkve ukrašene freskama, kulturni spomenik neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCA (ulaznica i razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura i večere). Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput mravinjaka. Potom ćemo Vas uz zaustavljanje za foto stanke provesti ovim nestvarnim krajolikom. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju ćete uživati u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučit ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju ćemo prošetati Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5.dan: KAPADOKIJA -SULTANHANI - ANTALIJA
Nakon doručka napuštamo Kapadokiju i krećemo u smjeru stanice za karavane Sultanhani iz vremena Seldžuka (razgled uz stručno vodstvo u paketu Kultura i večere). Put se nastavlja kroz čudesno gorje Taurus sve do Antalije, na čijem području ćete boraviti posljednja tri dana putovanja. Večera i noćenje na području Belek/ Side.

6. dan: ANTALIJA ˗ VODOPAD KARPUZKALDIRAN
Doručak. Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran.  Večera i noćenje.

7.dan: SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET
Doručak. Uživajte u ponudi svojeg hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu. Večera i noćenje.

8.dan: POVRATNI LET
Doručak. U skladu s vremenom charter leta slijedi transfer do zračne luke i povratni let.

Fakultativni izleti - rezervacija i doplata na destinaciji*: • Dolina Ihlara i podzemni grad s ručkom ili Ortahisar, Love Valley i podzemni grad s ručkom: cca. 55 € • vožnja brodom po rijeci Manavgat, džamija Manavgat s ručkom: cca. 45 € • Geen Canyon Tour sa ručkom: cca. 55€ ili izlet u grad Alanya s ručkom: cca. 55€ • turska večer u Kapadokiji: cca. 45,00 € (plesni show i uključena neograničena konzumacija lokalnih alkoholnih i bezalkoholnih pića) • Sema (ples derviša) u Kapadokiji: cca. 20 € • vožnja balonom: cca. 110 € (izvedba ovisi o vremenskim prilikama i raspoloživim kapacitetima) više informacija na destinaciji/ napomena: djeca ispod 7 godina ne mogu sudjelovati na ovom izletu • hamam (Turska kupelj): cca 35,00 €.

Obavezna nadoplata za pristojbe zračne luke: 799,00 kn po osobi! Obavezna doplata: za gorivo zrakoplova: 160,00 kn po osobi (vrijedi za sve polaske u travnju)