Odletite u pustolovinu uz Nikal! Impresivna ljepota ISTANBULA, BURSA, Pamukkale & Antalije na 8 dana/ 7 noćenja s Polupansionom u hotelima 4*/5* + prijevoz AVIONOM, od samo 3099 kn/ osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Dokumenti potrebni za putovanje: putovnica (važeća još 6 mj, nakon povratka s putovanja)! Kupon vrijedi isključivo za termine polaska od 14.03.- 11.04 ovisno o odabranoj opciji!


PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: dolazak u Istanbul
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb 2,5 sata prije leta. Let na direktnom charter letu Zagreb -Antalija. Po dolasku u zračnu luku Antalija slijedi prijava na let Antalija-Istanbul. Dolazak u zračnu luku Istanbul i transfer do hotela na području Istanbula. Smještaj u sobe, večera i noćenje.

Cijena uključuje: povratni charter let Zagreb - Antalya + unutarnji let Istanbul – Antalija u ekonomskoj klasi + asistencija u zračnim lukama Zagreb/Antalija + 7 noćenja hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj sobi + 7x popupansion (7x doručak i 7x večera) + uključene ulaznice i stručno vođenje za izlete: Plava džamija, Aja Sofija, Ulu džamija i Koza Han, Pergamon/Akropolis Pamukkale/Hierapolis + prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu + pratitelj grupe na hrvatskom jeziku i lokalni vodič.


2. dan: Istanbul – čarobna metropola 
Nakon doručka odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika, gdje ćete vidjeti tri monumentalna spomenika kasne Antike. Nakon toga posjetit ćete Plavu džamiju. Kada je bila izgrađena, Plava džamija bila je jedina na svijetu sa 6 minareta. Izgradnja ove džamije počela je 1609. i završena je 1616. godine. Nakon toga očekuje Vas najvažnije remek-djelo bizantske umjetnosti - Aja Sofija. Prvotno je to bila kršćanska crkva koja je 1453., nakon pada Carigrada, pretvorena je u džamiju. Od 1934.,služila je kao poznati muzej te je 2020. ponovno proglašena džamijom.Za kraj dana uživat ćemo u šetnji kroz orijentalne mirise i boje koje nam pruža egipatski bazar, poznatiji kao začinski bazar, koji se nalazi u sjevernijem dijelu grada. Večera i noćenje na području Istanbula.


3. dan: Istanbul - fascinantna plovidba po Bosporu – Bursa
Nakon doručka očekuje Vas fascinantna vožnja brodom po Bosporu (fakultativno uz doplatu). Na ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Nakon toga odvest ćemo se u Bursu, antičku Prusu, od 1335. godine prvi glavni grad osmanskih sultana. Bogat grad, danas glavni grad provincije smješten u plodnoj dolini, okružen je visokim brdima. Pun je krivudavih ulica, slikovitih starih kuća, impozantnih džamija i gusto nastanjenih ulica bazara koje mirišu na sve miomirise Orijenta. Mostovi preko dubokih klanaca usred grada, romantična stara groblja pokraj raskošno smještenih modernih bulevara i poznati termalni izvori – to je Bursa. Vidjet ćete Ulu džamiju i Koza Han, nekadašnji bazar svile. Smještaj u hotel, večera i noćenje na području Burse.

4. dan: Pergamon – Kušadasi
Doručak u hotelu. Danas slijedi vožnja duž obale nakon čega dolazimo u Pergamon. Tamo nas, između ostalog, očekuje Akropola i najstrmiji teatar antike, kao i temelji oltara posvećenog Zeusu. Vidjet ćete i temelje grada, hram i ostatke nekadašnje svjetski poznate knjižnice koja je, uz onu u Aleksandriji, bila najveća knjižnica ondašnjeg doba. Osim toga, ovdje je izumljen pergament! Nakon toga vozimo se dalje prema Kušadasiju preko Izmira. Smještaj u hotel, večera, noćenje na području Kušadasija.


5. dan: Efez – Pamukkale
Današnji izlet vodi Vas u Efez koji je poznat kao jedan od najvećih i najočuvanijih antičkih gradova na svijetu. Artemidin hram iz helenističkog doba ubraja se u sedam svjetskih čuda. Pod vladavinom cara Augusta grad je bio najvažnija trgovačka metropola Male Azije. Nastavljamo dalje kroz plodnu dolinu velikog Meandra u unutrašnjost prema Pamukkalama, prirodnom fenomenu (nazvan i Pamučna palača) na listi UNESCO-ove kulturne baštine, koja se prostire na brežuljku od vapnenačkih terasastih padina. Nakon dolaska imat ćete priliku za termalnu kupku u Vašem termalnom hotelu. Večera i noćenje na području Pamukkala.


6. dan: Hierapolis – Antalija
Danas posjećujete ostatke raskošnog grada Hierapolisa, koji je svoj procvat doživio u rimsko doba, a proteže se iznad vapnenačkih terasastih padina. Slijedi nastavak vožnje preko predivnog krajolika gorja Taurus natrag prema Antaliji, a na putu posjet predionici tepiha gdje ćete se upoznati s cjelokupnim procesom izrade tepiha (od dobivanja materijala; svile, pamuka i vune sve do gotovog vezenog proizvoda). Smještaj u hotel, večera i noćenje na području Antalije.


7. dan: ANTALIJA - vodopad Karpuzkaldiran
Danas posjećujete Antaliju, jedan od najljepših gradova turske rivijere. Zaštićena veličanstvenom planinskom kulisom Taurusa, ovdje uspijeva bogata vegetacija. Vidjet ćete najvažnije znamenitosti grada. Posjetit ćemo i radionice te upoznati dvije važne turske djelatnosti: proizvodnju kože i proizvoda od zlata. Iskoristite brojne mogućnosti za povoljnu kupovinu, posebno tradicionalnih turskih proizvoda: nakita i kožnih proizvoda. Za kraj dana posjećujete poznati vodopad Karpuzkaldiran. Večera i noćenje.

8.dan: Povratak kući
Doručak. Sukladno vremenu leta, transfer do zračne luke u Antaliji. Slijedi let za Zagreb.

OBAVEZNA NADOPLATA - pristojbe u zračnoj luci 799,00 kn po osobi! Obavezna doplata: za gorivo zrakoplova: 160,00 kn po osobi (vrijedi za sve polaske u travnju)