SENZACIONALNO! Doživite Slavoniju - dođite na 49. Vinkovačke jeseni! Ulaznica za program Šokačkih divana na Salašu "Tena" 19.09.2014. s NEOGRANIČENOM konzumacijom hrane i pića uz čak 40% popusta!

59 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ulaznice za Šokačke divane – manifestaciju na kojoj Slavoniju možete osjetiti svim čulima – autohtona hrana - nadaleko poznata slavonska gastro ponuda, pečenje i degustacija rakije, uz zvuke tamburaša i posebnog gosta Miroslava Škoru u ambijentu pravog šokačkog stana na Salašu "Tena" 19. rujna nakon Svečanog otvorenja!

49. Vinkovačke jeseni 12.-21. rujna
10 dana – 240 sati - 100% originalno – 100% zabavno !
Dođite na Vinkovačke jeseni

Ponuda uključuje: jednu ulaznicu za program Šokačkih divana na Salašu "Tena" u sklopu organizacije Vinkovačkih jeseni - 19.09.2014. 

U cijenu ulaznice uračunata je konzumacija hrane i pića u neograničenim količinama!

Menu Šokački divani na Salašu "Tena":

Zalogaj dobrodošlice: masni kruh sa paprikom

Hladna plata: kulen, švarg, čvarci, slanina, sir

Sarma

Hladna prasetina sa pekarskim krumpirom, salata mješana

Kruh razne vrste

Kolači sitni slavonski

Makovnjača, orahnjača

I to nije sve…Dodatna degustacija hrane uz prezentaciju slavonskih običaja

Svinjokolja . punjenje kobasica - kobasice svježe pečene

Topljenje masti - vrući čvarci

Šaran na rašljama

Janjetina ispod peke

Pečenje rakije - degustacija rakije

O Šokačkim divanima


U program Vinkovačkih jeseni uvrštena je i priredba čija je svrha pokazivanje kako se nekad u Slavoniji nakon rada veselilo, šalilo, pjevalo i igralo, voljelo i zabavljalo. Govorenje o ovoj priredbi, kojom je obogaćen sadržaj Vinkovačkih jeseni, mogle bi se početi pismicama – čiji će stihovi pokazati značaj divana, posebice za mladež:


Volio bi i da me sarane,
Nego da mi na divan zabrane.
Jedva čekam da subota dojde,
Da mi lane dojde na divane.


Etnograf i folklorist Josip Lovretić govoreći o pučkim zabavama, zapisao je: - Momci i cure najvole divane. Na divanu su oni sami za se, pa su i veseliji i goropadniji. Tu puste srcu na volju, da se namladuju i navraguju , naigraju i napivaju.

Poznato je da Slavonci osim pjesme i igre vole šalu, i stariji i mlađi uvijek su spremni za humor i dvosmislene izreke, kazane izvornim govorom ovoga kraja.

Za Šokačke divane, upriličene u tijeku Vinkovačkih jeseni, možemo reći da u njihovom ostvarivanju ima starine, ali i novoga, obilježja vremena u kojem živimo. Ipak , bitno je zadržala ova priredba, a to je veselje, šala, igra i pjesma, veselo druženje u tijeku večernjih sati.

Salaš "Tena" je mjesto u prirodnom okruženju gdje možete zabilježiti svoje najljepše trenutke poput vjenčanja, pričesti, krizmi, momačke večeri, obiteljskih roštilja ili nekih drugih vama dragih trenutaka.