NOVO! Posjetite jedan od najočuvanijih srednjovjekovnih gradića u Sloveniji - Škofja Loku i oduševite se Planšarskim jezerom uz 1-dnevni izlet busom sa Smart Travelom, samo 203 kn/ osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi isključivo za odabrani datum: 02.07.(otkazano), 20.08. (OTKAZANO), 17.09.-otkazano, 15.10.2022.

PROGRAM PUTOVANJA

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba u 05.50 sati. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, slijedi polazak prema Sloveniji u 06.00h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju , uz kraća zaustavljanja putem radi odmora, prema PLANŠARSKOM JEZERU, srcolikom jezeru smještenom u mjestu Zgornje Jezersko. Riječ je o umjetnom jezeru, koje je nastalo pedesetih godina prošloga stoljeća u spomen na veliko ledenjačko jezero koje se nalazilo na ovom mjestu, a koje je nakon snažnog potresa 1348. godine počelo polako oticati i dolina je kroz stoljeća dobila današnji izgled. 

Po dolasku na jezero, otići ćemo u šetnju tematskom stazom po dolini Ravenske Kočne (8,5 km i cca 300 m visinskog uspona), uz potok Jezernicu preko livada, gdje će se otvoriti veličanstven pogled na sjeverne padine Kamniško-Savinjskih Alpa s najvišim vrhom Grintovec koji će Vas oduševiti. Tematska staza na kraju će nas dovesti do vidikovca sa kojeg se pruža prekrasan pogled na Planšarsko jezero i veliki dio doline. Po povratku na jezero, slobodno vrijeme za kavu ili ručak. Okupljanje grupe i vožnja do ŠKOFJA LOKE, jednog od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradića u Sloveniji, koji ostavlja upečatljiv dojam starodavnom Žitnicom, Homanovom kućom, Kamenim mostom, Kapucinskom knjižnicom i ostalim veličanstvenim zgradama, a najpoznatiji kulturno povijesni spomenik je dvorac, Loški Stari grad, smješten na samom rubu padina iznad grada i ušća rijeke Sore (pritok Save). Po dolasku, kratka šetnja uz voditelja putovanja. Kraće slobodno vrijeme za kavu ili kupnju suvenira.. Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu. Ugodna vožnja autobusom kroz Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.