Odletite u tople krajeve ove ZIME s NIKALOM! Istražite Kapadokiju: Antalija, Belek, Göreme, Nevsehir uz prijevoz AVIONOM na 8 dana/7 noćenja s POLUPANSIONOM u hotelu 4/5*, od 1849 kn/ osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kapadokija - to je zemlja bajki, tajanstvena i očaravajuća. Ovdje možete uživati u prirodnim čudima, otkrivati tajnovite podzemne gradove, upoznati bogatu kulturu i povijest... Kupon vrijedi isključivo za termin: 07.-14.11.; 14.-21.11.RASPRODANO; 21.-.28.11.; 28.11.-5.12.; 05.-12.12.2022.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: LET ZA ANTALIJU

Let posebnim zrakoplovom (charter let) iz Zagreba za Antaliju. Na izlazu iz zračne luke Antalija Vaš vodič će Vam poželjeti dobrodošlicu. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području  Belek/Side/Okurcalar. Večera i noćenje.

Cijena uključuje: povratni charter let Zagreb – Antalya + 7x noćenje sa polupansionom (švedski stol) u hotelima s 4* ili 5* u dvokrevetnoj sobi + ulaznice i stručno vođenje: Mevlana muzej u Konyi, Göreme - muzej na otvorenom, Sultanhani + panoramski razgled dolina + prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu + voditelja putovanja i lokalnog vodiča.

2.dan: ANTALIJA – KONYA – KAPADOKIJA
Nakon doručka krećemo prema prema Konyi, gradu koji je u ranom srednjem vijeku bio prijestolnica Turaka Seldžuka i njihovog sultanata. Razgledat ćete samostan Mevlana, sjedište religioznog reda derviša (ulaznica i razgled uz stručno vođenje). Ovdje je umro i pokopan čuveni mistik i pjesnik Mevlana Celaleddin Rumi. Danas je samostan muzej i riznica muslimanske umjetnosti. Nakon toga nastavit ćete put prema Kapadokiji.  Večera i noćenje na području Kapadokije.

3.dan: MJESEČEVA POKRAJINA KAPADOKIJA
Pokrajina Kapadokija izgleda poput fantastičnog krajolika na Mjesecu, ukrašenog bizarnim kamenim oblicima s podzemnim crkvama i naseobinama. Tvorac ovako oblikovanog krajolika je vulkan, koji je svojim erupcijama izbacio velike količine materijala. Tijekom vremena, pod utjecajem prirodnih sila, neki su se slojevi materijala nakupili, dok su drugi jednostavno - isprani. Prvi stanovnici na ovom prostoru bili su izbjeglice u 7. st. Nakon njih ovamo dolaze redovnici koji su u mekim stijenama isklesali crkve, kapele i samostane. Nakon doručka, u jutarnjim satima vožnja i foto-stanke kroz scene ovog nestvarnog i bajkovitog okruženja. U drugoj polovici dana možete se pridružiti fakultativnom izletu. 

4.dan: GÖREME
Doručak. U gradu Göreme razgledat ćete jamske crkve ukrašene freskama, kulturni spomenik neprocjenjive vrijednosti pod zaštitom UNESCA (ulaznica i razgled uz stručno vođenje). Na ovom prostoru priroda se potpuno predala mašti; krajolik je ispunjen neobičnim vulkanskim stijenama čudesnih oblika, poroznima poput mravinjaka. Potom ćemo Vas uz zaustavljanje za foto stanke provesti ovim nestvarnim krajolikom. Neobični kameni oblici koji sežu i do 10 metara u visinu stoje pojedinačno ili u grupama. Tako su jedinstveni da će vas ostaviti bez daha. Na Uchisarju ćete uživati u nezaboravnom pogledu na ovaj čudesan krajolik. U poslijepodnevnim satima naučit ćemo sve o izradi tepiha – cjelokupan proces od proizvodnje pamuka i svile do tkanja predivnih završnih proizvoda. Na kraju ćemo prošetati Avanosom, šarolikim mjestom poznatom po umijeću izrade keramike. Povratak u hotel, večera i noćenje.

5.dan: KAPADOKIJA -SULTANHANI - ANTALIJA

Nakon doručka napuštamo Kapadokiju i krećemo u smjeru stanice za karavane Sultanhani iz vremena Seldžuka (razgled uz stručno vođenje). Put se nastavlja kroz čudesno gorje Taurus sve do Antalije, na čijem području ćete boraviti posljednja tri dana putovanja.

6. dan: ANTALIJA ˗ VODOPAD KARPUZKALDIRAN

Doručak. Danas imate priliku uživati u jednom od najljepših gradova turske rivijere. Između ostalog vidjet ćete simbol grada, Yivli Minare džamiju, s izrezbarenim minaretom. Na trgu Kalekapisi nalazi se toranj sa satom uz zidine stare gradske tvrđave i romantičnog dijela starog grada uz luku. Tradiciju proizvodnje nakita i modnih proizvoda od kože prezentirat će Vam uz modnu reviju prilikom posjeta trgovinama. Za kraj dana posjetit ćete čuveni vodopad Karpuzkaldiran.  Večera i noćenje.

7.dan: SLOBODNO ILI FAKULTATIVNI IZLET
Doručak. Uživajte u ponudi svojeg hotela ili nam se pridružite na fakultativnom izletu. Večera i noćenje.

8.dan: POVRATNI LET
Doručak. U skladu s vremenom charter leta slijedi transfer do zračne luke i povratni let.

Fakultativni izleti: rezervacija i doplata na destinaciji*: Dolina Ihlara i podzemni grad s ručkom ili Ortahisar, Love Valley i podzemni grad s ručkom: cca. 55 €, vožnja brodom po rijeci Manavgat, džamija Manavgat s ručkom: cca. 45 €, Geen Canyon Tour sa ručkom: cca. 55€ ili izlet u grad Alanya s ručkom:cca. 55€, Turska večer u Kapadokiji : cca. 45,00 € (plesni show i uključena neograničena konzumacija lokalnih alkoholnih i bezalkoholnih pića), Sema (ples derviša) u Kapadokiji: cca. 20 €, vožnja balonom: cca 180-250 € ( cijena je varijabilna i ovisi o potražnji, izvedba ovisi o vremenskim prilikama i raspoloživim kapacitetima) više informacija na destinaciji. Napomena: djeca ispod 7 godina ne mogu sudjelovati na ovom izletu, Hamam (Turska kupelj): cca 35,00 €.

*Za realizaciju izleta potrebno minimum 10 osoba. Cijene fakultativnih izleta su informativne. Organizacija fakultativnih izleta, njihova cijena, sadržaji i izvedba je u nadležnosti partnerske agencije na destinaciji.

Obavezna nadoplata za pristojbe zračne luke: 999,00 kn po osobi!