Istražite bisere Gorskog kotara uz Smart Travel - jednodnevni izlet autobusnim prijevozom u masiv Kanjona Kamačnik, spilju Lokvarku i Lokvarsko jezero za samo 135 kn/osobi!

12 prodanihMožete kupovati i dalje!
Super cijena 135 kn
17,92 €
Uštedi još 7 KN
0,93 €
Na ovu ponudu ostvarujete dodatnih 7 KN uštede koje će se pri plaćanju skinuti s Vašeg Osiguraj.me popusta. Newsletter i Osiguraj.me popusti se ne mogu kombinirati. Kliknite na ikonicu kao bi saznali na koji način ostvariti ove popuste.
Kupi

Istražite sa nama ljepote zelenog srca Hrvatske: oduševite se kanjonom Kamačnik, istražite spilju Lokvarku i uživajte u pogledu na Lokvarsko jezero! Kupon vrijedi za odabrani termin: 03.09.(otkazano) ili 01.10.2022.

PROGRAM PUTOVANJA

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba, Trg S. Radića 1 u 07.15h. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak u 07.30h prema GORSKOM KOTARU uz kraća zaustavljanja putem zbog odmora. Vožnja gorskim djelom Hrvatske, sve do Vrbovskog, točnije do KANJONA KAMAČNIK koji je svoju sutjesku usjekao u masiv Velike Kapele i ulijeva se u rijeku Dobru rušeći se manjim slapom. 

Izvor Kamačnika tipičan je kraški, pri čemu voda do izvora dolazi iz potopljenog špiljskog kanala. Uz samu rječicu vodi pješačka staza, koja dijelom ide uz rub, a dijelom preko drvenih mostića te završava kod samog izvora Kamačnika. Ugodna šetnja kanjonom, koju ćemo završiti uz ugostiteljski objekt "Kamačnik" koji nudi odmor posjetiteljima, uz domaću prehranu i piće. Slobodno vrijeme za osvježenje. Okupljanje grupe i odlazak prema LOKVAMA, jednom od gorskokotarskih bisera, koje se diči park šumom Golubinjak, spiljom Lokvarkom i Lokvarskim jezerom. Na ulazu u Lokve, nalazi se jedna od najljepših spilja hrvatskog krša - spilja Lokvarka, koja je sasvim slučajno otkrivena 1911. godine, prilikom iskopavanja kamena vapnenca , a prvi ju je istražio geolog Josip Poljak.  

Spilja ima 6 etaža od kojih su prve 4 otvorene za posjetitelje. Duljina zasad otkrivenog dijela spilje iznosi 1179 metara, a dubina 275 metara. Temperatura unutar spilje kreće se u rasponu od 7 do 9 stupnjeva tako da je za njezin posjet, bez obzira o godišnjem dobu, preporuka ponijeti topliju odjeću. Spilja je zbog svojih izrazito vrijednih geomorfoloških vrijednosti 1961. godine proglašena spomenikom prirode. 

Nakon razgleda spilje u pratnji stručnog vodiča, okupljanje grupe i odlazak prema LOKVARSKOM JEZERU,  umjetnom jezeru koje se savršeno uklopilo u okoliš prelijepih goranskih crnogoričnih šuma pa danas predstavlja iznimnu turističku atrakciju i omiljeno je mjesto sportaša i rekreativaca. Slobodno vrijeme za šetnju uz jezero ili za kavu. Okupljanje grupe i odlazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto dolaska je u ranijim večernjim satima.