Darojković Promet vodi Vas na MARUNADU u Lovran! Uživajte u jesenskim bojama Lovrana i gastro doživljaju u znaku maruna + uključen autobusni prijevoz, samo 139 kn/ osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Jesen u znaku marunade! Počastite se izletom na tradicionalnu marunadu u Lovranu i započnite sezonu delicija od kestena! Kupon vrijedi ovisno za termin: 08.10.2022.

PROGRAM PUTOVANJA:
Polazak iz Dugog Sela u 07:00h. Uz usputne ukrcaje u Zagrebu, dolazak u Lovran je predviđen oko 10:00 sati.

Lovran – jedno je od najljepših mjesta opatijske rivijere čije ime potječe od biljke lovor čiji grmovi i danas obilno krase čitav grad. Grad je poznat po lijepom malom Trgu sv. Jurja kojeg okružuju vile bogatih aristokrata iz 19. st. Osim bogate ljetne turističke ponude, vrhunac sezone i nezaobilazan događaj je MARUNADA koja se tradicionalno održava svake godine drugog vikenda u listopadu. Lovran se nalazi u podnožju planine Učke koja svojom dužinom od 25 km čini prirodnu granicu Istarske i Primorsko-goranske županije, a s njezine istočne strane se proteže poznata opatijska rivijera. Učka je ujedno i zaštićeno prirodno dobro, odnosno proglašena je parkom prirode. 

Njezino posebno bogatstvo su prirodne, bujne šume pitomog kestena ili maruna, koji dozrijeva ujesen. Stanovništvo se od davnina njime hranilo, a u moderno doba nastale su brojne slastice i delicije čiji je glavni sastojak upravo poznati lovranski marun. Vrhunac sezone i prezentacije svih ukusnih jela spravljenih od kestena je upravo ovaj događaj na koji vas vodimo! Ne sadrže sve prezentirane delicije samo marun, tu su brojni mali proizvođači i opg-ovi koji nude svoje domaće proizvode pa tako posjetitelji mogu uživati u domaćim medicama, rakijama na bazi meda, u domaćem mladom vinu, i ostalim proizvodima iz bogate ponude domaćina.

Na marunadi boravimo cijeli dan. Povratak prema Zagrebu i Dugom Selu je predviđen oko  18:00.