Nestvarna ljepota Julijskih Alpi uz 1-dnevni izlet busom sa Smart Travelom! Čarolija Belošepkih jezera u Italiji, fantazija Zelenaca i oduševite se jezerom Jasna u Sloveniji, za samo 245 kn/ osobi!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Kupon vrijedi isključivo za termin putovanja: 10.09.(rasprodano), 01.10.2022.- rasprodano

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba u 05.30 sati. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, slijedi polazak prema Sloveniji u 05.45h. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju , uz kraća zaustavljanja putem radi odmora, prema ITALIJI točnije prema LAGHI DI FUSINE (ili BELOPEŠKA JEZERA), koji se nalaze na granici Dolomita i Julijskih alpa. Laghi di Fusine sastoje se od gornjeg i donjeg jezera (Lago Inferiore i Lago Superiore). 

Nalaze se na podnožju Mangarta, četvrtog najvišeg vrha Slovenije. Iz autobusa ćemo izaći na Donjem jezeru (Lago Inferiore), napraviti kratku pauzu za kavu i fotografiranje i uživanje u ljepoti prirode. Donje jezero okružuje gusta šuma, a tu se nalazi i šetnica koja će nas dovesti do Gornjeg jezera (Lago Superiore). Po dolasku na Gornje jezero (929 m/nv), kratko ćemo se zadržati za fotografiranje i uživanje u pogledu, a potom ćemo krenuti na pješačko-planinarsku stazu koja će nas dovesti do planinarskog doma Rifugio Luigi Zacchi (1380 m/nv). Slobodno vrijeme za ručak. 

Okupljanje grupe i povratak na Gornje jezero gdje ćemo se ukrcati u autobus i krenuti prema SLOVENIJI. Kratka vožnja prema  ZELENCIMA, prirodnom rezervatu koji se nalazi na samoj granici triju država: Slovenije, Italije i Austrije. 

Oduševiti će Vas svojom smaragdnozelenom bojom, a upravo je radi boje ovom jezeru s močvarom nadjenuto ime Zelenci. Posebna zanimljivost je da se preko zime ne ledi, odnosno temperatura jezera tokom cijele godine iznosi 6 stupnjeva. Šetnja i kraće slobodno vrijeme za fotografiranje. Odlazak prema JEZERU JASNA, umjetnom jezeru kojeg tvore dva manja jezera uz ušće potoka Velike i Male Pišnce.  Slobodno vrijeme za šetnju i fotografiranje pokraj brončanog kipa kozoroga. 

Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu. Ugodna vožnja autobusom kroz Sloveniju uz kraće zaustavljanje putem prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Ponosni smo vlasnici certifikata: