[NOVA GASTRO PONUDA] 22.10. DANI RAKIJE U PODRAVINI - IMANJE STARI ZANATI poziva Vas na jedinstvenu manifestaciju i kušanje rakije i čvaraka - čokanjčić za kušanje za samo 20 kn!

6 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Lokacija: Ulica bana Josipa Jelačića 139, Hlebine. Kupon vrijedi ISKLJUČIVO za 22.10.2022., od 12h nadalje, za 1 čokanjčić za kušanje 4x rakije i kušanje 1x čvaraka. OBAVEZNO donijeti isprintani kupon prilikom korištenja usluge!

DANI RAKIJE se odvijaju na IMANJU STARI ZANATI, a 22.10. od 12 sati možete proći među kotlovima i kušati svježe pečenu rakiju ili čvarke!

Uz friške čvarke i rakiju zabavljat će Vas folklorne skupine, stand up izvođači i tamburaši, a možete pogledati i izložbu slika naive ili okušati se u vještinama starih zanata. Uz sve to bit će prigodna gastro ponuda i svježe pečeni kesteni!

U samom mjestu Hlebine nalazi se i jedinstvena galerija naivne umjetnosti. Više o tome možete pogledati OVDJE!

HLEBINE nisu najtipičnije podravsko selo, jer su Hlebinčani oduvijek bili malo drugačiji od svojih susjeda. Nije stoga čudno da se upravo u Hlebinama pojavio slikarski pravac koji je proslavio Podravinu diljem svijeta – naivna umjetnost u maniri hlebinske slikarske škole!

Prekrasna priroda, idilični krajolici plodnih oranica, radišni i kreativni mještani kod akademskog slikara Krste Hegedušića potakli su osnivanje grupe Zemlja putem koje je razvio sa slikarskim amaterima, danas čuvenu Hlebinsku slikarsku školu, poznatu kao naiva. Naivna umjetnost iz Hlebina danas je to zaštićena nematerijalna kulturna baština Republike Hrvatske koja podrazumijeva slikanje uljanim bojama na staklu.

[tzp-sredisnja-podravina.hr]