Pješačka avantura za ljubitelje rekreacije i prirode! Istražite tajanstvenu ljepotu Istre sa Smart Travel koji Vas vodi na atraktivnu STAZU SEDAM SLAPOVA uz 1-dnevni izlet busom za samo 229 kn/ osobi!

Super cijena 229 kn
30,39 €
Uštedi još 10 KN
1,33 €
Na ovu ponudu ostvarujete dodatnih 10 KN uštede koje će se pri plaćanju skinuti s Vašeg Osiguraj.me popusta. Newsletter i Osiguraj.me popusti se ne mogu kombinirati. Kliknite na ikonicu kao bi saznali na koji način ostvariti ove popuste.
Kupi

Istražite atraktivnu stazu koja je prava poslastica za sve ljubitelje netaknute prirode i oduševite se mističnom ljepotom Istre! Kupon vrijedi isključivo za datum: 01.10., 29.10.2022.

PROGRAM PUTOVANJA:

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1) u 06.15h. Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 06.30h prema ISTARSKOM POLUOTOKU. Vožnja kroz Gorski Kotar uz kraća zaustavljanja, prema potrebi grupe. Nakon prolaska tunela koji se proteže kroz UČKU, započinjemo sa prekrasnim vidicima na unutrašnjost Istre.

Vožnja prema BUZETU, u kojem ćemo i započeti našu pješačku avanturu stazom koja se proteže na ukupno 15 km. Nakon prvog kilometra odvojiti ćemo se od rijeke Mirne i nastaviti šetnju šumarkom uz kamenito korito rječice Drage. Ovdje nas u manje od kilometra duljine očekuje uspon od 100 metara visinske razlike i pet lijepih slapova. Uska staza vodi uz samu vodu, pa i preko vode te ispod impresivnih stijena koje privlače iskusne penjače. 

VAŽNO: Najteži dijelovi našeg puta osigurani su užetom koja će nam olakšati uspon. Putem ćete imati prilike vidjeti napuštena okna starih rudnika ugljena, u koje možete i zaviriti ukoliko sa sobom ponesete baterijske svjetiljke. Nakon petog slapa (2,8 km) na velikoj serpentini izaći ćemo iz korita Drage i nastaviti putem kroz šumu prema mjestu Selce (3,4 km). Malo prije petog kilometara još jednom ćemo preći kanjon Drage, i nastaviti prema napuštenim zaseocima Blatne Vasi, gdje ćemo doći do najviše točke na stazi (281 m n/v). Nakon otprilike jednog kilometra blagog puta stići ćemo do Kuhara, još jednog zaseoka Blatne Vasi, u čijim živopisnim kamenim kućama ljudi žive potpuno u skladu s prirodom. Put će nas dalje odvesti u smjeru juga - prema Kotlima (7,7 km). Nakon osvježenja  i uživanja u pogledu na slikovite kotle, nastaviti ćemo šumskom stazom iznad rijeke, prema sjeverozapadu. Većinom nas očekuje spust, a proći ćemo i pored sedmog slapa. Negdje oko 12. kilometra zatvoriti ćemo krug i ponovno se naći na plodnim poljima uz rijeku Mirnu, i nastaviti pješačiti malo više od jednog kilometra do polazišne točke. Slobodno vrijeme u Buzetu za ručak i individualne programe. 

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja Istrom i zelenim srcem Hrvatske, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima, do 21h.

Ponosni smo vlasnici certifikata: